Gebruikers van Office 2007 kunnen een gratis uitbreiding downloaden waarmee Office-documenten worden omgezet in PDF-documenten. Ook voor oudere versies van Windows is zo'n programma beschikbaar.

PDF is een populair bestandsformaat, en niet zonder reden: het document kan eenvoudig worden geopend op verschillende computers en ziet er daarbij telkens hetzelfde uit als de maker ervan ooit heeft bedoeld. Als u Office 2007 gebruikt, kunt u een gratis uitbreiding installeren waarmee u uw Office-documenten direct als PDF kunt opslaan. U vindt de uitbreiding via de Microsoft-site. Na installatie kunt u in een Office-toepassing kiezen voor de nieuwe optie Opslaan als PDF of XPS.

Eerdere versies Windows
Gebruikt u een eerdere versie van Office? Ook dan kunt u over vergelijkbare functionaliteit beschikken. Op www.pdf995.com vindt u de (Engelstalige) uitbreiding Pdf995, die geschikt is voor eerdere Office-versies. De gratis versie van de uitbreiding geeft tijdens het gebruik enkele advertenties weer. Bijkomend voordeel van het programma: zelfs Office-programma’s in oudere Windows-omgevingen, zoals Windows 98, worden ondersteund.

Heeft u een hekel aan advertenties tijdens het gebruik van voornoemd programma? Een trouwe lezer maakte ons attent op het (eveneens Engelstalige) CutePDF, dat ook gratis is en geen storende advertenties laat zien tijdens het gebruik.

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Lees ook…