Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on google
In één klik naar uw favoriete webpagina's

In één klik naar uw favoriete webpagina’s

24 oktober 2011
Sommige websites of webpagina"s bezoekt u vaker dan andere. Nu heeft elke browser wel een optie Favorieten, maar u kunt een nog veel snellere link leggen.

Eén van de aantrekkelijke kanten van Google’s browser Chrome is, dat u een veelbezochte weblocatie simpel met een hyperlink op het bureaublad kunt plaatsen. Dat kunt u ook met Internet Explorer.

Maak onderstaande koppeling maar eens en u zult zien dat het razendsnel werkt:

  • Klik op het bureaublad met de rechter muisknop en kies in het snelmenu de optie Nieuw, Snelkoppeling.

In het hulpprogramma dat nu start, wordt u gevraagd om de locatie van het item dat u met de snelkoppeling wilt starten. En behalve een map of bestand welke zich op uw pc bevindt, kan dat ook best een webadres zijn.

  • Geef bij wijze van voorbeeld in het adresvak als locatie op: http://woordenlijst.org (van de officiële site van de spelling volgens het Groene Boekje).
  • Geef in de volgende stap (knop [Volgende]) een naam aan de snelkoppeling, bijvoorbeeld ‘Groene Boekje’. In veel gevallen wordt het bijbehorende pictogram automatisch meegenomen na uw eerste bezoek – u kunt er later via de Eigenschappen van de snelkoppeling eventueel ook een eigen pictogram aan toekennen (knop [Ander pictogram]).
  • Klik op [Voltooien].
    Op uw bureaublad verschijnt nu een nieuwe snelkoppeling (te herkennen aan het kromme pijltje in de linker onderhoek). Dubbelklik erop en u gaat meteen naar die handige pagina om op te zoeken of u een woord juist heeft gespeld.

Met één klik
En als u deze snelkoppeling versleept naar de Werkbalk Snel Starten (onder in het Windows-venster, naast de Start-knop – indien niet in beeld, klik daar met de rechter muisknop en activeer die werkbalk via het snelmenu), dan bent u nog sneller op die webpagina, namelijk met één klik. Zo kunt u al uw veelgebruikte webadressen nog sneller bereiken!

Lees ook…