Sommige websites of webpagina"s bezoekt u vaker dan andere. Nu heeft elke browser wel een optie Favorieten, maar u kunt een nog veel snellere link leggen.

Eén van de aantrekkelijke kanten van Google’s browser Chrome is, dat u een veelbezochte weblocatie simpel met een hyperlink op het bureaublad kunt plaatsen. Dat kunt u ook met Internet Explorer.

Maak onderstaande koppeling maar eens en u zult zien dat het razendsnel werkt:

  • Klik op het bureaublad met de rechter muisknop en kies in het snelmenu de optie Nieuw, Snelkoppeling.

In het hulpprogramma dat nu start, wordt u gevraagd om de locatie van het item dat u met de snelkoppeling wilt starten. En behalve een map of bestand welke zich op uw pc bevindt, kan dat ook best een webadres zijn.

  • Geef bij wijze van voorbeeld in het adresvak als locatie op: http://woordenlijst.org (van de officiële site van de spelling volgens het Groene Boekje).
  • Geef in de volgende stap (knop [Volgende]) een naam aan de snelkoppeling, bijvoorbeeld ‘Groene Boekje’. In veel gevallen wordt het bijbehorende pictogram automatisch meegenomen na uw eerste bezoek – u kunt er later via de Eigenschappen van de snelkoppeling eventueel ook een eigen pictogram aan toekennen (knop [Ander pictogram]).
  • Klik op [Voltooien].
    Op uw bureaublad verschijnt nu een nieuwe snelkoppeling (te herkennen aan het kromme pijltje in de linker onderhoek). Dubbelklik erop en u gaat meteen naar die handige pagina om op te zoeken of u een woord juist heeft gespeld.

Met één klik
En als u deze snelkoppeling versleept naar de Werkbalk Snel Starten (onder in het Windows-venster, naast de Start-knop – indien niet in beeld, klik daar met de rechter muisknop en activeer die werkbalk via het snelmenu), dan bent u nog sneller op die webpagina, namelijk met één klik. Zo kunt u al uw veelgebruikte webadressen nog sneller bereiken!

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Lees ook…