Kleine websitebouwers en -ontwikkelaars kunnen voor vrijwel niets gebruik maken van Microsoft WebsiteSpark. Het is een wereldwijd netwerk dat Microsoft in het leven heeft geroepen om webbouwers en -hosters in contact te brengen met klanten, partners en andere webontwikkelaars. Deelnemers kunnen gratis software downloaden.

“WebsiteSpark maakt onze webontwikkeltools en support toegankelijker voor de ontwikkelaars en ontwerpers van kleine bedrijven, zodat ook zij inventieve webapplicaties kunnen bouwen. Het is ons derde ‘Spark’-programma waarmee we innovatie stimuleren binnen voor ons belangrijke communities en bij individuele ontwikkelaars”, aldus Ruud de Jonge, Directeur Developer & Platform Enthousiasm van Microsoft Nederland.

Gratis licenties
Kleine bedrijven met minder dan tien medewerkers die voor het web ontwerpen ontwikkelen, kunnen drie jaar deelnemen aan het WebsiteSpark Program, zonder dat zij van te voren kosten hoeven te maken. Er hoeft alleen een klein bedrag betaald te worden bij het verlaten van het programma. Na acceptatie hebben deze bedrijven toegang tot:

  • Microsoft-software en -oplossingen voor webontwerp en -ontwikkeling, waaronder drie licenties voor Microsoft Visual Studio 2008 Professional Edition, twee licenties voor Microsoft Expression Web 3 en een licentie voor Microsoft Expression Studio 3.
  • Vier processorlicenties voor het gebruik van Microsoft Windows Web Server 2008 of R2 (zodra beschikbaar) en vier processorlicenties voor Microsoft SQL Server 2008 Web Edition.
  • Een website control panel van een derde partij (DotNetPanel).

Deelnemende bedrijven kunnen ook de volgende professionele training en support krijgen:

  • In totaal twee technische supportincidenten per bedrijf.
  • Toegang tot support van de community via connecties met Network Partners, Hosting Partners en andere bedrijven met aanvullende diensten en technologieën.
  • Onbeperkte toegang tot technische nieuwsgroepen op MSDN.
  • Onbeperkte programmasupport voor niet-technische kwesties.

Web Platform Installer 2.0
Ontwikkelaars kunnen nu nog sneller Microsoft-producten downloaden en installeren, dankzij een nieuwe versie van het installeerprogramma. Naast een aantal extra’s als IIS Media Pack en Windows Azure SDK, hoeven ontwikkelaars componenten van het platform maar een keer te downloaden. Daarna kunnen samengestelde componentpakketten op verschillende machines in gebruik worden genomen. Dit bespaart bandbreedte en tijd.

Verder hebben ontwikkelaars op het platform toegang tot tientallen gratis, ‘open code’ webapplicaties ongeacht of zij nu in ASP.NET of PHP ontwikkelen.

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Zakelijke rekening

Tijd voor een (nieuwe) zakelijke rekening in 2022? Het bankpakket Knab Zakelijk is de voordeligste keuze voor zzp’ers en kleine ondernemers. Alles voor een vaste prijs per maand en jaarlijks 1.000 gratis transacties.

Lees ook…