Deel 1 van de serie tips voor Windows 7. Pas ze toe, werk efficiënter en verhoog zo uw productiviteit.

TIP 1 – Maak eigen bibliotheken
Windows 7 maakt gebruik van bibliotheken: ‘containers’ waarin u meerdere verwijzingen naar mappen kunt maken. Zo bevat de bibliotheek Afbeeldingen bijvoorbeeld verwijzingen naar de mappen Mijn afbeeldingen en Openbare afbeeldingen.

U kunt ook een eigen bibliotheek maken. Voorbeeld:  u wilt al uw bedrijfspresentaties (die u in verschillende mappen hebt ondergebracht) vanuit een centrale locatie toegankelijk maken.

  1. Open het menu Start en klik op Documenten. Een nieuw venster wordt geopend. Links in het venster vindt u de sectie Bibliotheken.
  2. Klik hierop met de rechtermuisknop en kies Nieuw, Bibliotheek.
  3. Geef de bibliotheek een naam. Selecteer de bibliotheek en klik op de knop Een map opnemen.
  4. Wijs de gewenste map aan en klik op Map opnemen.

Om nog meer mappen op te nemen, klikt u bovenin het venster op Nieuwe map. Voortaan hebt u snel toegang tot uw belangrijkste documenten.

TIP 2 – Snel een nieuwe map maken
Wilt u snel een nieuwe map maken?
In een verkennervenster opent u de locatie waar u de map wilt maken. Druk vervolgens op de toetsencombinatie Ctrl+Shift+N. Er wordt meteen een nieuwe map gemaakt, die u alleen nog maar een naam hoeft te geven. Handig!

TIP 3 – Snelle toegang tot sjablonen
Een offerte, bedrijfspresentatie, factuur: grote kans dat u vaak met dezelfde documentsjablonen werkt. Met de Jumplist van Windows 7 kunt u deze documenten snel toegankelijk maken, zonder eerst het bijbehorende programma (zoals Word) te hoeven openen.
Versleep het pictogram van het document (bijvoorbeeld een Word-sjabloon) naar de Windows-taakbalk, en laat het hierboven los.
Windows ‘pint’ het document vervolgens vast aan de taakbalk. Om in de toekomst snel met het bestand te werken, klikt u met de rechtermuisknop op  het pictogram op de taakbalk (bijvoorbeeld het pictogram van Word) en kiest u het document in de sectie Gepind.

Lees ook: Tips om productiever met Windows 7 te werken (deel 2)

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Lees ook…