Windows kent een handige methode om een onlangs gebruikt programma weer snel te starten: een link in het startmenu. Die lijst heeft echter een beperkte lengte. U kunt dat zelf aanpassen.

Als u het standaard startmenu van Windows XP en Vista gebruikt, staan er links in dat menu met koppelingen naar de laatste door u gebruikte programma’s. Die kunt u daar handig en snel weer starten met één klik. Maar naarmate de lijst langer wordt, verdwijnen er ook programma’s uit die lijst.

Wilt u een bepaald programma ‘permanent’ onder de Startknop hebben staan?

  1. Klik met de rechtermuisknop op het programma.
  2. Kies de optie ‘Aan het menu Start vastmaken’.

Vanaf nu komt het startpictogram boven in de lijst te staan (boven de dunne scheidingslijn) en valt niet meer af.
U kunt programma’s zowel met hun pictogrammen in de lijst van het startmenu of via (Alle) Programma’s vastzetten, als met pictogrammen die ergens anders staan (bijvoorbeeld in een venster of op het bureaublad).

Zo voegt u Programma’s toe aan de Werkbalk Snel starten
Op vergelijkbare manier kunt u in Windows Vista programma’s toevoegen aan de werkbalk Snel starten die direct rechts van de Startknop staat. 
Nog sneller kan dat – in zowel Vista als XP – door een pictogram of snelkoppeling van een programma naar het balkje te verslepen. Ook daar hoeft u maar één keer te klikken om het programma te starten.
Voordeel: het is dan niet meer nodig om het Startmenu zelf te openen, dus dat scheelt weer een klik. Probeer maar.

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Zakelijke financiering

Zet de volgende stap met online zakelijke financiering voor ondernemers. Geen papierwinkel, geen businessplannen. Wel snel schakelen wanneer je kansen ziet om te groeien.

Lees ook…