E-mail mag dan grotendeels de geschreven brief hebben vervangen, het leent zich minder goed voor het verzenden van grote bestanden. Daarvoor zijn er online 'bestandspostbodes'.

Online bestandspostbodes
Bij veel bedrijven is een limiet gesteld aan de grote van bestanden die ontvangen mogen worden. Ook privé hebben mensen vaak – uit veiligheidsoverwegingen – een limiet aan de grootte van te ontvangen e-mail berichten gesteld. 

Wilt u grote bestanden versturen (meerdere Mb’s groot), dan kunt u daarvoor het beste terecht bij online ‘bestandspostbodes’. Dat geldt dus ook voor foto’s, muziek- en video-bestanden.

Van de ‘bestandspostbodes’ noemen wij er hier drie: DriveXS is Nederlands, MailBigFile en YouSendIt zijn Engelstalig.

Hoe werken ze?
De diensten werken elk vrijwel identiek:

  1. Ga naar de website.
  2. Geef het e-mail adres op van de ontvanger (Send File To:).
  3. Klik bij ‘Attach a File’ op Bladeren en kies op uw eigen harde schijf het bestand, dat u wilt versturen.
  4. Klik op ‘Send File’ om het bestand te versturen. Tijdens het versturen krijgt u een soort tussenscherm te zien, waarop door middel van een illustratie de voortgang is te zien.
  5. De ontvanger krijgt vervolgens een e-mail, waarin een link naar het bestand staat vermeld. 

Let op: optioneel kunt u het te verzenden bestand vergezeld laten gaan van een begeleidend bericht (Message). Dat is misschien wel zo handig, omdat de ontvanger van het door u te verzenden bericht standaard een Engelstalig bericht ontvangt samen met het bestand. Daar staat niet veel meer in dan een tekst die als volgt begint:

Files: Naam van uw verzonden bestand.pdf. The file(s) will be available for 7 days. Please use this link to retrieve the file(s). 

Maximum grootte en aantal
De limiet wordt – dankzij de voortschrijdende techniek – regelmatig bijgesteld; DriveXS accepteert bestanden die maximaal 1 Gb groot zijn. Doorgaans kunt u slechts één bestand tegelijk versturen (zie hieronder).
Bij YouSendIt kunt u ook nog aangeven of u het bestand met een wachtwoord wilt beveiligen, dan wel door middel van Tracking volgen.
De betaalde versies bieden u meer mogelijkheden, zoals meerdere bestanden tegelijk versturen (niet mogelijk bij DriveXS) en rechtstreeks vanuit Outlook versturen.
Bij DriveXS kunt u op één en dezelfde rekening ook één of meerdere medegebruiker(s) aanwijzen.

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Download Whitepaper Rechtsvormen

Download gratis de whitepaper “Rechtsvormen” met alle voor- en nadelen per rechtsvorm, handige tips voor ondernemers en rechtsvormkeuze test.
Lees hier ons Privacy statement

Lees ook…