Wanneer een website niet is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, heeft dat grote gevolgen voor de positie in de zoekresultaten. Je kan controleren hoe mobielvriendelijk jouw website is door middel van een test. Zo weet je zeker dat je goed gevonden wordt. 

Deze tip is van toepassing op:

  • Google
  • Jouw eigen website

Wanneer een website niet is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten heeft dat grote gevolgen voor de positie in de zoekresultaten. 

Google heeft sinds 21-04-2015 het zoekalgoritme behoorlijk aangepast voor de resultaten op mobiele apparaten (smartphones). Op zich logisch, want als jouw website niet goed getoond kan worden op een mobiele telefoon heeft het ook geen nut om hem op te nemen in de zoekresultaten.

Testen
Google heeft een aparte pagina waarop een website getest kan worden. Zo zie je meteen of jouw website aan de nieuwe eisen van Google voldoet en je goed vindbaar bent. 

 

• Controleer hier jouw website

Geen paniek
Mocht je website (nog) niet voldoen aan de nieuwe eisen, raak dan niet meteen in paniek. De zoekresultaten op pc’s en tablets blijven onveranderd. De vraag is dus hoeveel verkeer je gaat missen. Maar laat het niet liggen, uiteindelijk zal het belang van smartphones een behoorlijk aandeel gaan krijgen.

Wel mobiele bezoekers
Wanneer je relatief gezien wél veel mobiele bezoekers hebt, zorg er dan uiteraard voor dat je wel de website (laat) aanpassen voor mobiele apparaten.

• Over de auteur
Easy Learning levert via de website gratis computertips voorzien van handige schermafdrukken, voorbeeldbestanden en filmpjes. Easy Learning is leverancier van Online trainingen. Met Microsoft Office E-learning cursussen studeer je in je eigen tempo en tijd.

 

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Ook praktische tips in je mailbox?

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste artikelen, gratis whitepapers en handige tips en tricks voor ondernemers.
Lees hier ons Privacy statement

Lees ook…