Connected in je auto

Auto gadgets
Digitaal is the name of the game in autoland en dat geldt zeker voor de Business Edition. Naast comfort- en veiligheidssnufjes heb je bijvoorbeeld ook DAB+ digitale radio. Een aanwinst in de auto, omdat het sinds kort serieus wordt aangepakt met extra zender-‘bouquets’. Dat levert hele reeks zenders op. Zelf geef ik de voorkeur aan Arrow Classic Rock en de 24/7 Top2000-zender, maar BNR en Classic zitten er ook tussen. Voor ieder wat wils dus.
Connected in je auto

Eigen bundel
Via die digitale link krijg je trouwens meteen de verkeersinfo binnen, die het navigatiesysteem automatisch meeneemt. Je kunt de actuele filelijst ook met een druk op de knop op het beeldscherm toveren.

De extra aanwezige internettechnologie kan voor de meer zakelijk ingestelde rijder een aanwinst zijn, maar – laten we wel zijn – scoort zeker ook voor de vrije tijd punten. Zo zit er zelfs een Eurosport-app bij: je zal er misschien niet metéén klanten mee scoren of de zoektocht naar een adres mee vergemakkelijken, maar het is wel degelijk een aanvulling op alles wat je op de smartphone hebt.

Nissan Connect-systeem koppelt je smartphone 
De Business Edition krijgt het NissanConnect-systeem mee dat via diezelfde smartphone online gekoppeld wordt aan je eigen account op het Nissan-platform. Geen ingebouwde SIM dus, maar je gebruikt je eigen databundel. Hoe dan ook, je kiest zelf welke functies op het tabletformaat – 7 inch – aanraakbeeldscherm moeten verschijnen. 

Op dat scherm kun je alles ook met een groter virtueel toetsenbord bedienen. Met de aantekening dat apps als Facebook, Twitter, TripAdvisor, Google’s Points of Interest en Eurosport beter niet tijdens het rijden gebruikt kunnen worden. 
Nissan werkt eraan om ook MirrorLink in het systeem te stoppen, waarvoor nog meer apps worden ontwikkeld.

De Qashqai Business Edition heeft een leaseprijs van 536 euro, wat betekent dat je rond de 227 euro bijtelling per maand betaalt als je in de 42-procentschaal valt.

 

Als zelfstandig freelance autojournalist van De Zaak reist Rob van Ginneken - letterlijk - de hele wereld over om de nieuwste ontwikkelingen te volgen, ontwikkelingstechneuten

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming