Untitled design - 2020-06-16T152533.047.png

Tankpas van MoveMove

Probeer nu via De Zaak 3 maanden gratis uit
Gratis & vrijblijvend

Tankpas

Meer dan alleen een tankpas
Ben jij op zoek naar een tankpas? Alleen bij ons probeer je de MoveMove-pas de eerste 3 maanden gratis. Al jouw reiskosten worden voorgeschoten en jij ontvangt achteraf 1 factuur. Handig toch?
Tankpas

Tankpas: Wat zijn de voordelen?

Veel ondernemers denken dat een tankpas alleen voordelen heeft voor grootgebruikers. Gelukkig is het tegendeel waar! Zie hier de 3 redenen voor ondernemers om een tankpas aan te schaffen.

Méér tijd
Weg met alle bonnetjes en ingewikkelde btw-terugvorderingen! Met een zakelijke tankpas ontvang je aan het einde van de week, of maand, een overzichtelijke uitdraai van al jouw gemaakte zakelijke reiskosten. Eén factuur voor je boekhouding, geen gedoe met bonnetjes en een duidelijk overzicht hoeveel BTW je terug kan vragen. Dat scheelt jou weer kostbare administratietijd. 

Méér gemak
Gebruik een tankpas als pinpas om al jouw reiskosten te betalen. Deze kosten worden voorgeschoten door de aanbieder van de tankpas. Je betaalt achteraf via automatisch incasso. Eenvoudig toch? Bovendien ben jij verzekerd dat je jouw BTW zonder problemen kan terugvorderen, doordat jouw bonnen altijd aan de eisen van de Belastingdienst te voldoen. Zo wordt zakelijk reizen wel heel makkelijk.

Méér dan alleen tanken
Veel tankpassen leveren ook nog extra diensten. Je kan hier denken aan het betalen van een autowasstraat, parkeren of zelfs het gebruik van het openbaar vervoer. Hierdoor wordt een tankpas meer dan alleen een tankpas. Het is een zakelijke mobiliteitspas. Alles om zakelijk reizen zo leuk en eenvoudig mogelijk te maken.

Reis in het openbaar vervoer (OV) met de Tankpas van MoveMove

 

Tankpas van MoveMove, probeer nu via

De Zaak 3 maanden gratis uit.Tankpas: aanbieders

Er zijn verschillende tankpas aanbieders die ook allen een andere prijs hanteren. Sommige aanbieders vragen een maandelijks bedrag, andere zijn gratis. Ook de extra diensten waar je gebruik van kan maken verschillen sterk. Van tanken tot parkeren, geen tankpas is hetzelfde. Tijd om even naar de aanbieders te kijken!

Welke aanbieder kies jij?
Je hebt veel verschillende aanbieders op de markt die een tankpas  aanbieden. Over het algemeen gebruiken ondernemers deze 5 aanbieder het vaakst:

  • MoveMove pas
  • MKB - Brandstof
  • Total Nederland
  • Tankpas.nl
  • Q8 Liberty tankcard

 

Tankpas: De verschillen

Wil jij tanken bij álle tankstations in Nederland? Of ben jij tevreden met een 1000 tankstations? Ook is het verstandig om te kijken naar de eventuele maandelijkse kosten en/of borg die je moet betalen. 

Om jouw een goed overzicht te geven hebben we 5 verschillende tankpas aanbieders beoordeeld in 2 tabellen: De diensten waar je allemaal gebruik van kan maken en de voorwaarden die verbonden zijn aan de tankpas. Succes met jouw beslissing!

Inbegrepen diensten

  Tankstations NL Tankstations EU Trein, OV Brandstofprijs Autowassen Elektrisch opladen
MoveMove V V (DKV) V Pompprijs V V
MKB - Brandstof V X X Pompprijs V X
Total Nederland Alleen bij Total V X Pompprijs V X
Tankpas.nl V Optioneel X Pompprijs V X
Q8 Liberty tankcard Tango, Q8, OK,
Sakko, Texaco
X (wel Benelux) X Pompprijs X X

 

  Contractduur Opzegtermijn Borg Factuur per .. Kosten p/m Kosten EU Collectieve korting
MoveMove 1 jaar 1 maand X 4 weken € 6,95 X V 3 maanden gratis
MKB - Brandstof 1 jaar 1 maand € 200,- 1 maand € 7,- n.v.t. X
Total Nederland 1 jaar X Soms 1 week € 0,75 X X
Tankpas.nl 1 jaar 1 maand Soms 1 maand € 7,50 +1,5% X
Q8 Liberty tankcard 4 jaar X 2 weken Gratis n.v.t. XTankpas: Exclusieve collectieve korting

Zoals je wellicht in het bovenstaande tabel hebt gezien, ontvang je via de Zaak Voordeel exclusieve collectieve korting op de MoveMove mobiliteitspas. 

Hierdoor kan je deze tankpas 3 maanden helemaal gratis proberen! 

Benieuwd hoe de Movemove precies werkt? Bekijk dan hiernaast de video met een korte uitleg.

 

Tankpas: Handige tips

BTW terugvragen benzine
Het terugvorderen van je BTW van de Belastingdienst gaat niet zomaar. Om fraude te voorkomen vraagt de Belastingdienst namelijk om een factuur met jouw bedrijfsnaam en adres. Maar wanneer je gaat tanken staat dit natuurlijk niet op de bon. Dus hoe vraag je dan je BTW terug?

Het handigste is om te betalen met een zakelijke betaalpas/creditcard of tankpas. Hierdoor zijn jouw tankbonnen gekoppeld aan jouw bedrijf en voorzien van een datum, naam, adres tankstation, brandstof en BTW. Nu weet je zeker dat je geen BTW misloopt. En dat kan toch al snel een paar tientjes per tankbeurt zijn.

Reiskosten aftrekken belastingaangifte
Zakelijke reiskosten mag je aftrekken van de belasting in je inkomstenbelasting aangifte. Let wel op dat het bedrag dat je mag aftrekken verschilt per vervoersmiddel.

Gedeeltelijk aftrekbaar: Eigen vervoersmiddel. Het maakt niet uit of je hier je eigen fiets mee bedoelt of jouw auto. De kosten die aftrekbaar zijn, zijn € 0,19 per kilometer. Let op: Hiervoor moet je wel een overzichtelijke rittenregistratie bijhouden. Denk aan je vertrek- en aankomstadres, de route en hoeveel kilometers deze route in totaal was. 

Volledig aftrekbaar: Openbaar vervoer (OV), taxi en vliegtuig.

Tip! Essentiële (of handige) ondernemerszaken: Bedrijfsverzekeringen (zoals bijvoorbeeld een beroepsaansprakelijkheidsverzekering), een boekhouder of belastingadviseur die je helpt met jouw administratie en/of belastingaangiftes, incassobureau inschakelen voor je openstaande facturen, een professionele website laten maken of een gratis tankpas via De Zaak afsluiten.

Tankpas van MoveMove, probeer nu via

De Zaak 3 maanden gratis uit.

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming