Infographic De Zaak Verminderen Beperkt Risico Stoppen Tegenhouden .jpg
19 dec 2014

De veranderende arbeidsmarkt

Ondernemers in Nederland lopen achter de feiten aan, omdat de arbeidsmarkt sneller verandert dan zij bij kunnen houden. We brengen het nog even bij u in herinnering met deze infographic uit mei van dit jaar.
Pensioen DZ_loonkosten_berekenen.jpg
11 nov 2014

Pensioengat van 240 miljard euro dreigt voor ondernemer

Binnen nu en twintig jaar gaat 59% van de MKB'ers met pensioen. Uit onderzoek van ondernemersvakblad De Zaak blijkt dat bijna 1 miljoen van hen niet of nauwelijks pensioen opbouwt. Met als gevolg een pensioentekort van naar schatting 240 miljard euro.
Infographic de-zaak-kerst-pakket-cadeau-feestdagen-oud-nieuw-kerstpakket.jpg
30 sep 2014

Kerstpakketten onderzoek 2014: Kerstcadeau onmisbaar voor meerderheid werknemers

Scheve gezichten en ongemotiveerd personeel, daar zit je als ondernemer niet op te wachten. Zeker niet nu het einde van het jaar nadert en je nog slechts enkele weken de tijd hebt om de jaaromzet veilig te stellen. Uit het kerstpakkettenonderzoek van De Zaak blijkt dat een groot deel van de medewerkers in het bedrijfsleven het kerstpakket een blijk van waardering vindt. Meer dan de helft van hen (52%) het ‘erg' tot ‘heel erg' vinden als zij geen kerstcadeau zouden krijgen. Lees de uitslagen van het onderzoek, en doe jouw personeel en jouw portemonnee een plezier. 
Verkoop de-zaak-haven-import-export-internationaal-ondernemen-grens.jpg
2 sep 2014

Weinig behoefte aan export bij mkb'ers

91% van de Nederlandse ondernemers verwacht de komende twaalf maanden niet aan export te beginnen. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van UPS. In het onderzoek zijn 8000 mkb'ers uit binnen- en buitenland bevraagd over hun ervaringen met export. De grootste zorgen van Nederlandse ondernemers zijn phishing, goederen die kwijt of beschadigd raken, gebrek aan informatie over exportprocedures, hoge kosten en ingewikkelde administratie.
Financiering de zaak MKB-winstvrijstelling percentage.jpg
10 jul 2014

Financieringsproblemen in het mkb

De vraag naar financiering is groot, zo blijkt uit eigen onderzoek van MKB Servicedesk en de Zaak. Hoe groot, toont deze infographic aan. Daarop valt ook duidelijk te zien wat de grootste drempels vormen en wat de oplossingen zijn.

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming