Ondernemers in Nederland lopen achter de feiten aan, omdat de arbeidsmarkt sneller verandert dan zij bij kunnen houden. We brengen het nog even bij u in herinnering met deze infographic uit mei van dit jaar.

Hoewel de economie weer lijkt aan te trekken, is er grote behoefte aan meer speelruimte bij het aangaan van arbeidscontracten. Er is met name vraag naar flexibele meer informatie over flexibele arbeidsverbanden. Nieuwe wet- en regelgeving hangt daar nauw mee samen.

Regeldruk
Het hoeft dan ook geen verbazing te wekken dat de regeldruk – ondanks de ambitieuze doelstellingen van de overheid – onveranderd hoog blijft: in de afgelopen zeven jaar nam die slechts met drie procent af. Het kost bedrijven veel tijd om nieuwe maatregelen te interpreteren en toe te passen. Vaak betekenen nieuwe regels ook eenmalige extra kosten. De jaarlijks terugkerende structurele regeldruk komt uit op een bedrag van bijna € 13.000,-.

Opleiding
Een van de opmerkelijkste uitkomsten is verder dat ondernemers weinig investeren in hun eigen ontwikkeling, bijvoorbeeld door het volgen van een cursus of opleiding. Bijna 30% geeft aan minder dan duizend euro uit te geven aan de eigen ontwikkeling. Zeker een op de tien geeft er helemaal niets aan uit.

Cloud
Dat kennisgebrek uit zich vooral op het gebied van ‘slimmer werken en reizen’. Lang niet elke ondernemer is vertrouwd met de vele (besparings-)mogelijkheden die het werken in de cloud met zich mee kan brengen.

Talent
Die kennis kan hij makkelijk in huis halen door bij het aannemen van nieuw personeel te selecteren op kennis van bijvoorbeeld social media platforms. Vrijwel elke Nederlander tussen 15 en 39 jaar maakt er gebruik van.
In dat opzicht valt er voor de ondernemer nog veel te leren.

Alle infographics van dit jaar »

 

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Tankpas via De Zaak

Met een volgetankte auto naar je klant, op de OV-fiets naar je meeting of snel de trein in om nog even te werken. Wat je ook kiest, met MoveMove ben je zo onderweg. Probeer 3 maanden gratis via De Zaak.
Lees hier ons Privacy statement

Lees ook…