Column Romano Groenewoud
Eind dit jaar volgt er een update van Google's Penguin. Google Penguin is de benaming voor de meest recente aanpassing van het algoritme, dat de zoekmachine aanstuurt. Grote kans dat de update de bestaande werking flink aanscherpt. Daarom hier een masterclass: Wat zijn de do's & dont's?
Column Romano Groenewoud
Online marketing speelt een steeds grotere rol van betekenis voor het MKB. Alle inspanningen op dit gebied zijn echter verspild als er geen aandacht wordt besteed aan SEO. Het is tegenwoordig vanzelfsprekend om een website in te richten volgens de geldende SEO-voorschriften, maar is dat wel genoeg?
Let op: sinds 2015 kan jouw website bezoekers mislopen als je geen mobiele website hebt of als jouw website niet mobielvriendelijk is. Google geeft namelijk mobielvriendelijke internetpagina's voorrang in de zoekmachine. Concreet betekent het dat jouw website zakt in de Google-zoekresultaten. Het is dus zaak om te voorkomen dat je veel online bezoekers misloopt.
Wanneer een website niet is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, heeft dat grote gevolgen voor de positie in de zoekresultaten. Je kan controleren hoe mobielvriendelijk jouw website is door middel van een test. Zo weet je zeker dat je goed gevonden wordt. 
Steeds meer bedrijven gebruiken het internet om in contact met hun klanten te komen. Onze gebruikers laten ons echter wel weten dat het soms ingewikkeld en tijdrovend kan zijn om die trouwe klanten te vinden. Dat zou makkelijker moeten kunnen. Daarom introduceren we Google Mijn Bedrijf, waarmee u gratis en eenvoudig zichtbaarder wordt als bedrijf, waar u zich ook bevindt.
In de VS is Google er vorige week al mee begonnen: in de zoekresultaten aangeven dat een website niet geoptimaliseerd is voor weergave op een mobiel apparaat. Het duurt nog even voordat die maategel hier in Nederland wordt doorgevoerd. Ondertussen kunt u uw website alsnog optimaliseren.
Een zoekmachines als Google gebruikt uw internetgeschiedenis om de volgorde van de zoekresultaten te bepalen. Maar u kunt ook neutraal, InPrivate, zoeken in Google.
Een website kan nog zo wervend zijn, maar als hij op de tiende pagina eindigt in de zoekresultaten van Google, is alle moeite voor niets. Sommige bedrijven zoeken daarom de technische en juridische grenzen op en proberen mee te liften op de bekendheid van het merk van een ander. Hoever mag u gaan om ten koste van concurrenten uw eigen website onder de aandacht te brengen?
Geen budget voor marktonderzoek? Geen nood, de Consumer Barometer van Google geeft je een goede indruk van de interesse en het koopgedrag van je (toekomstige) klanten. Met name interessant wanneer je ook zaken doet in het buitenland. Het programma is interactief en gratis, maar heeft wel een minpuntje: het is Engelstalig.
Dode links zijn erger dan niet gevonden worden in Google. Want u kunt nog zoveel moeite doen om een bezoeker te trekken door goed te vinden zijn in zoekmachines, als hij eenmaal op uw website is en een pagina wordt niet gevonden, is hij meteen weer weg. Controleer dus periodiek of alle links op uw site nog werken. Dit kan automatisch met LinkChecker.
Voordat je kunt beginnen met het opstellen van de lijst zoektermen waarop je advertentie wordt vertoond, moet eerst worden bepaald hoe de indeling van de campagne eruit komt te zien. Het op de juiste manier indelen van de campagne is van belang om de campagne in verdere fases optimaal te kunnen verbeteren en bevordert de ‘Quality Score'.
Een AdWords-campagne instellen luistert heel nauw. In het begin zul je moeten experimenteren om te zien welke instellingen voor jouw specifieke dienst of product het meest geschikt zijn. En let je ook op het budget?
Getoond 1 tot 12 van 21. Er zijn meerdere pagina's.
Een bedrijf dat niet aanwezig is op internet, is praktisch onzichtbaar. Hoe presenteert u zich daar? Op welk platform? Via welke kanalen? En wat doet u met Google? Vragen waar elke ondernemer in het mkb mee te maken heeft. Voor de antwoorden kunt u hier terecht.
© 2020 De Zaak B.V.
1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming