Pioniers Hoofdfoto Kees Schouhamer Immink.JPG
3 sep 2020

'Het draaide meer om de wedstrijd die ik meemaakte’

In 1982 werd de cd geïntroduceerd in Japan. Een halfjaar later volgde ook de rest van de wereld. Het zou een revolutie betekenen in de manier waarop we muziek beleven. De uitvinding van de cd was het gevolg van een samenwerking tussen Philips en Sony. Eén van de hoofdrolspelers aan de Eindhovense kant is de nu 73-jarige Kees Schouhamer Immink
Interview Hoofdfoto elsbeth en richard samen.jpeg
6 jul 2020

Niet lijden, maar leiden

Ondernemen is een beetje geluk hebben en vooral veel vooruitkijken. Online etikettendrukker Zolemba anticipeerde ruim op tijd op de coronacrisis en zag haar omzet stijgen in een tijd dat veel ondernemingen het zwaar hebben.
Pioniers Hoofdfoto.jpg
8 jun 2020

"Ik heb een fantastisch leven. Echt awesome!"

Frank Crébas (44) vergaarde een fortuin met de aankoop, het volwassen maken en de verkoop van Marktplaats.nl. Waar zijn vader Bob dankzij zijn idealistische visie wel raad wist met de winst van pakweg 80 miljoen euro, was de weg van pikeur tot multimiljonair voor Frank een niet altijd even makkelijke weg. Tot hij een jaar of drie geleden inzag waar zijn leven écht om draait.
Interview IMG_20190613_142442.jpg
6 apr 2020

"Hier moet het anders"

Sandor Scheeres (43) woont en werkt sinds een paar jaar in het Oosterse Laos. Jaren eerder ontdekt hij hier de barre omstandigheden in de landbouw en komt hij in contact met Forest Retreat, een organisatie gespecialiseerd in ecotoerisme rondom The National Protected Area.
Pioniers Hans Ober De Zaak.jpg
25 mrt 2020

"Ik ben er alleen maar om onrust te stoken"

Een maximale verkoopprijs van 120% van de oorspronkelijke ticketprijs, en kopers en verkopers die elkaar via een koppeling met Facebook weten te vinden. Dat waren de belangrijkste criteria waarmee de website TicketSwap.com zich zou onderscheiden van de rest. Dit bedacht oprichter en CEO Hans Ober (31) in de zomer van 2012. Inmiddels is het hét platform geworden waar mensen tickets aanbieden en kopen.
Pioniers Martijn definitief3.JPG
24 jan 2020

"Ik ga wel hard, maar ik heb nooit haast"

Martijn Aslander (47) is ondernemer, innovator, spreker en stand-up filosoof. De titel ‘ondernemer’ draagt hij niet omdat hij iets heeft uitgevonden of een bedrijf heeft opgezet, maar omdat hij één van de meest ondernemende personen van Nederland is.
Interview Lawerman Portret.jpg
6 jan 2020

"Ondernemen is een levenshouding"

Hij heeft nog twee werkdagen voor de boeg als Olaf Lawerman (45) ons een inkijkje in zijn leven geeft. Daarna trekt hij de deur van zijn derde onderneming achter zich dicht om voor het eerst in twintig jaar even helemaal vrij te zijn.
Interview IMG_0091.JPG
13 nov 2019

"De koningin slurpte als een everzwijn"

Bekende Nederlander en 'wijnslurper' Ilja Gort is even publiek bezit als hij tijdens de Promotiedagen een lezing houdt in Groningen. Met zijn optredens wil Gort graag laten zien hoe je mensen aan je product kan binden die daar gevoelig voor zijn. "Iemand zei dat je als wijnboer miljonair kon worden en ik dacht: Die snapt het."
Interview Gen Z 19201080.jpg
11 nov 2019

Generatie Z

Generatie Z (geboren tussen 1995 en 2012) zet haar eerste schreden op de werkvloer. Waar de voorspellingen over deze generatie voorheen nog werden weggewuifd, zien ondernemers nu dat ze aan invloed wint. Zowel in de rol van consument als in die van werknemer of zelfstandig ondernemer.
Pioniers DSC_0086.JPG
29 okt 2019

"Failliet gaan: Ik kan het iedereen aanraden"

Duncan Stutterheim (48) richtte in 1992 ID&T op en veroverde de wereld met feesten als Thunderdome en Sensation. Toen hij ID&T zes jaar geleden verkocht, lastte hij een periode van twee jaar rust in. Het roer ging daarna radicaal om.
Interview Rioja1.jpg
15 okt 2019

Proosten op duurzaamheid

Halfes importeert kleine flesjes wijn. Want grote gaan lang niet altijd leeg en dat is zonde. Helemaal als je bedenkt dat één fles wijn 3,7 kilo Co2 kost en grofweg 400 liter water. Wijn drinken, maar vooral verspillen is dus hartstikke slecht voor het milieu.
Pioniers 20190905-DSC_0711 (1).jpg
2 okt 2019

"Nu ben ik gewoon mezelf"

Na een succesvolle carrière in de televisiewereld richtte Maria Westerbos (58) in 2011 de Plastic Soup Foundation op. In gesprek met Maria, een visionair die alles overboord gooide om haar droom van een betere wereld te verwezenlijken.
Getoond 1 tot 12 van 54. Er zijn meerdere pagina's.
In dit kanaal vind je inspirerende interviews uit ons tijdschrift.

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

© 2020 De Zaak B.V.
1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming