3 vragen van ondernemers + antwoord van De Zaak

MijnZaak biedt ondernemers een platform voor al hun juridische documenten, exclusieve onderneming kortingen en... onbeperkt eerstelijns advies. Wij geven jou elke maand een aantal kwesties waarmee we ondernemers hebben geholpen. Lees mee!

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans 2023 van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Vraag 1

“Vallen annuleringen van opdrachten door klanten met Corona onder overmacht, ook al staat in het contract dat 100% betaald dient te worden?”


Antwoord van de experts van MijnZaak
Ga in overleg met je klant. Je staat in het recht om de volledige som te incasseren, maar je geeft hierdoor je klant hoogstwaarschijnlijk geen goed gevoel. Dat kan de relatie in gevaar brengen. Ga in overleg met je klant en geef hierbij aan dat je het recht hebt om het bedrag te incasseren, maar dat je gezien de omstandigheden een afspraak wilt maken.

Er vallen (als het goed is) een hoop kosten weg, wat ruimte geeft voor een gesprek. Mocht je naar een incassobureau willen stappen (en uiteindelijk de rechter), dan moet je goed nagaan of de voorwaarden op een goede manier zijn opgesteld. Deze moeten namelijk overhandigd of getekend zijn door de opdrachtgever om sterk te staan. Ons advies is dan ook: ga voor een middenweg waar jullie beiden tevreden mee zijn!”

Vraag 2

“Ik heb een overeenkomst met een leverancier, maar deze biedt dezelfde spullen elders tegen lagere prijs aan. Wat moet ik doen?”


Antwoord van de experts van MijnZaak
Kijk goed naar het contract; wellicht krijg je andere voordelen die andere partijen niet krijgen, die wel meerwaarde hebben. Het kan ook zijn dat je buiten je overeenkomst goedkoper kan inkopen.

Onderhandel over inkoopcondities met de leverancier en ga in gesprek met de verkopende partij. Je wilt natuurlijk ten alle tijde een goede verstandhouding blijven houden.”

Vraag 2

Wanneer je vanuit een holding BV eigenaar bent van meerdere werk-BV’s, dien je jezelf dan ook meerdere keren een DGA salaris uit te keren?


Antwoord van de experts van MijnZaak
Nee. Wanneer je een holding en werk-BV’s hebt, dan hoef je slechts eenmaal vanuit de holding een DGA salaris(gebruikelijk loon) uit te keren. De werk-BV betaalt namelijk een managementvergoeding aan de holding ter hoogte van het salaris. Wijk je af van het wettelijk gestelde gebruikelijk loon van €46.000 in 2020, stem dit dan goed af met je boekhouder/accountant.”

  • Wil je als ondernemer ook in gesprek met onze experts? Wordt dan lid van MijnZaak voor onbeperkt eerstelijns advies, maar ook voor juridische documenten, exclusieve kortingen en offertevergelijking.
 

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Lees ook…
Zonder toestemming klantgegevens opslaan, gebruiken of delen? Die tijden zijn voorbij sinds de inwerkingtreding van de Algemene Verordening…
Consumenten in Nederland kunnen zich beroepen op verschillende wetten en regels als er iets mis is met een afgenomen dienst of product. Maar kun je als…
Ieder kwartaal is er weer nieuwe regelgeving waarmee zzp’ers en ondernemers te maken krijgen. Per 1 oktober 2023 gaat weer een aantal wetten en…
Veel mensen halen hun schouders op als zij weer eens een boete wegens verkeerd parkeren aantreffen. Zij berusten in hun lot, maar dat is niet altijd…
Prinsjesdag 2023 is achter de rug en het kabinet heeft de Miljoenennota overhandigd en het Belastingplan 2024 gepresenteerd. De redactie van De Zaak…
Ieder kwartaal is er weer nieuwe regelgeving waarmee zzp’ers en ondernemers mee te maken krijgen. Per 1 juli 2023 gaat weer een aantal wetten en…