Lease bicycles-1541075_1920.jpg
27 mrt 2020

Leasen via de baas: kies je voor een auto of een fiets?

Als je als werknemer de keuze krijgt tussen een auto van de zaak of een fiets van de zaak, welke kies je dan?
Auto de zaak auto lease 2.jpg
14 nov 2019

Auto van de zaak of niet? 8 tips

Schaf je een auto zakelijk aan, of juist privé? En hoe zit het met bijtelling, kosten en leasen? 8 tips om je te helpen bij de lastige keuze voor een auto van de zaak of een privéauto.
Autotest Kia e-Niro 037.jpg
18 dec 2018

"Tesla light"

Tesla- en andere EV-rijders voeren de nationale ranglijsten van snelheidsboetes aan. Is het vanwege de ‘stille kracht’ onder hun motorkap, zodat je geen idee van snelheid hebt? Of omdat Tesla&Co nu eenmaal als een raket van de plek gaan en al na twee keer met je ogen knipperen de limiet doorboren? Wie het weet, mag het zeggen…
Kosten DZ_Parkeerticket laden & lossen.jpg
12 jun 2018

Wel of geen parkeerboete bij laden en lossen?

Veel mensen halen hun schouders op als zij weer eens een boete wegens verkeerd parkeren aantreffen. Zij berusten in hun lot, maar dat is niet altijd terecht. Soms kan zo'n boete ongedaan worden gemaakt.
Lease de-zaak-2016-ts02-auto-van-de-zaak-youngtimers-bmw-3-series-2.jpg
29 apr 2018

Youngtimer wordt gespaard

De voordelige regeling voor het rijden van 'youngtimers' geldt in 2018 nog steeds. Het blijft daardoor een betaalbaar - en zelfs zeer aantrekkelijk - alternatief voor de zakelijke rijder.
Handige zaken de-zaak-online-1-marketing-en-verkoop-nissan-leaf-hero.jpg
28 jul 2016

Whitepaper Elektrische auto

Plug-in hybrides vallen in 2017 door nieuwe autobelastingen van de meeste shopping lijsten. Tegelijkertijd wordt de elektrische auto – als enige – met langdurige fiscale voordelen naar voren geschoven. De Tweede Kamer wil zelfs dat er rond 2025 alleen nog maar emissievrije voertuigen worden verkocht. In de praktijk waarschijnlijk niet haalbaar, maar het geeft aan dat je de elektrische auto serieus moet nemen. Dat kan ook steeds beter, want na de helaas ook vrij kostbare Tesla beginnen ook betaalbare ‘volumemodellen’ een steeds bruikbaarder range te krijgen.
Kosten de zaak electrische auto laadpaal.jpg
3 jun 2016

Vernieuwde Toyota Prius 2.0: boordevol hightech snufjes

Oogstrelend was hij niet, maar de Toyota Prius van het jaar 2000 is toch een mijlpaal in de autowereld. Noem hem de moeder aller hybride automodellen. Zakenrijders weten dat die techniek vandaag de dag echt door iedereen wordt gebruikt, van bescheiden minimodellen tot de dikke S-klasse. Bij de lancering van een compleet nieuwe derde generatie Prius verdienen de Japanners dus onze onverdeelde aandacht.
Kosten de-zaak-autotest-volkswagen-jetta-hybrid-8616152643.png
4 apr 2016

Opel komt met speciale zakelijke uitvoering Insignia

De Nederlandse markt voor zakelijke rijders krijgt er iets bijzonders bij: de Opel Insignia Business Executive, een luxe uitvoering van het normale model. Vooral op de leasemarkt verstevigde deze fabrikant vorig jaar haar positie.
Kosten DZ_loonkosten_berekenen.jpg
12 nov 2015

Zo bespaar je op onderhoud van bedrijfswagens

Met de jaarlijkse APK, benzinegeld en allerlei onverwachte uitgaven kunnen bedrijfswagens een flinke kostenpost voor ondernemers zijn. Er zijn voor de slimme ondernemer diverse mogelijkheden om hierop te besparen. Natuurlijk is er de voor de hand liggende optie om over te stappen op energiezuinige auto's en zo te besparen op – misschien wel de grootste kostenpost – benzine. Er is nog een andere optie die bedrijven vaak nog niet volledig benutten: het zelf zoeken en bestellen van auto-onderdelen.  
Kosten de zaak auto electrische auto e-van.jpg
14 sep 2015

Plug-in hybrides zwaar de klos

In veel gevallen is het interessant om nog dit jaar een andere auto te gaan rijden. Op 1 januari 2016 veranderen de normen. Menig auto wordt duurder wordt en komt in de hogere 21- en 25-procent bijtelling terecht. 
Kosten de zaak administratie1.jpg
31 aug 2015

Ultieme bespaartip: koop auto privé, maar boek ‘m zakelijk

De ultieme bespaartip voor ondernemers: koop je auto privé maar boek hem zakelijk. Zo kun je een voor de inkomstenbelasting privé aangeschafte auto toch inschakelen voor zakelijke BTW aftrek. Dat betekent geen bijtelling maar wel 19 cent per kilometer aftrek. Wil je weten hoe dat kan? Download gratis deze bespaartip!
Kosten de zaak e-bike elektrische fiets ebike business.jpg
24 aug 2015

Speed e-bike als woon-werk alternatief

Elektrische fietsen gaan als warme broodjes over de toonbank. De nieuwste trend is de speed e-bike. Noem het een stalen ros met Ferrari genen. Je peddelt met snelheden tot 40 of 45 kilometer per uur door het verkeer en file- en parkeerperikelen zijn opeens verleden tijd. Zo'n 80 procent van de kopers gebruikt ze dan ook voor woon-werkverkeer.
Getoond 1 tot 12 van 32. Er zijn meerdere pagina's.
De koop, verkoop, huur of lease van een auto zorgt voor kosten. Of het nou een nieuwe auto is of een occasion. Zorg dat de kosten niet te hoog oplopen.

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

© 2020 De Zaak B.V.
1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming