Leen Zevenbergen achtergrond-afb-1.jpg
21 nov 2018

Trendwatchers of Trendmakers?

Het lijkt wel of er elke dag een nieuwe trendwatcher geboren wordt. Weer iemand erbij die 1 pagina of 1 boek voor ligt op de rest. Iedereen lijkt te weten wat er in de toekomst te gebeuren staat. Terwijl dat, voor de goede kijker, toch wel erg makkelijk is.
Columns man-272675_1920.jpg
29 okt 2018

Verveel je je al een beetje?

Ook al heb ik het vaker gezegd en geschreven, er is en blijft een groot verschil tussen managers en ondernemers. Om het onbeleefder te zeggen, tussen loonslaven en eigen bazen. Tja, daar worden mensen vaak wel boos van. Want wil tenslotte niet iedereen een beetje ondernemer zijn?
Leen Zevenbergen de-zaak-leen-zevenbergen-column.jpg
28 mei 2018

Team belangrijker dan Tech

Tijdens mijn afgelopen reis naar Sillicon Valley is me iets opgevallen. Namelijk de waardering die men in de VS heeft voor het Team. Zijn mensen belangrijker dan technologie?
Leen Zevenbergen de-zaak-leen-zevenbergen-column.jpg
19 mrt 2018

Ondernemers zijn altijd VOOR

Deze week leerde ik waar het woord ondernemerschap vandaan komt. Ik dacht altijd uit het Frans en dat het bovendien niet zo erg oud was, laten we zeggen zo’n 200 jaar; Entrepreneur. Maar niets was minder waar.
Leen Zevenbergen Gouden medaille
12 feb 2018

De sleutel tot de Gouden Plak

De Olympische Spelen zijn in volle gang. Prachtige gouden medailles voor Nederland. En ook zilveren medailles. Maar wat is zo’n tweede plaats eigenlijk waard? Helemaal niks, noppie nada!
Leen Zevenbergen shutterstock_603983222.jpg
16 nov 2017

Steengoed cadeau

Nooit gedacht dat ik ooit eens korting zou geven. Wordt dit een verkoopverhaal? Zeker, gewoon open en bloot en recht voor z’n raap; dit is een leuk product om te kopen en ik geef korting. Leuk om met Sinterklaas of Kerst aan je medewerkers of vrienden te geven. Maak je gelijk een statement!
Leen Zevenbergen de-zaak-leen-zevenbergen-column.jpg
2 nov 2017

4 afknappers voor een investeerder

Waar let een investeerder / financier op bij je poging om geld op te halen? Angel Investor Leen Zevenbergen gaat in op de belangrijkste don'ts. En op het verschil met financiering in Amerika.
Commercie Leen-Zevenbergen-WVDO-Congres-in-Beeld-1200x800.jpg
29 jun 2017

Waar sta jij voor als ondernemer?

Stel jezelf eens de vraag wat je als ondernemer eigenlijk voorstelt: “Waar sta jij nu echt voor?” Dat was de uitdaging die Leen Zevenbergen de aanwezige ondernemers bij de ontbijtsessie van het Ondernemers voor Ondernemer netwerk meegaf.
Columns De Zaak Schrijven Typen Verhaal Toetsenbord Macbook Apple Werken Koffie.jpg
6 jun 2016

Haastige spoed is zelden goed

Mijn vader zei ooit: ‘Als je in je leven gaat ondernemen moet je zorgen dat je net iets meer verdient dan je verliest.' Ik begreep dat heel lang niet, omdat ik als jong ondernemer natuurlijk dacht dat ondernemers alleen maar winst maken en heel rijk worden. Zelden of nooit dacht ik aan verliezen. Heeft dat soms met leeftijd te maken?
Columns de-zaak-leen-zevenbergen-column.jpg
6 jun 2016

Melk een bestaand idee uit

Sommige mensen zeggen dat niemand als ondernemer geboren wordt terwijl ik denk dat juist iedereen als ondernemer ter wereld komt. Raar toch? Iedereen begint als onafhankelijke eenling (op een paar na) en ontwikkelt zich meteen supercreatief tot een echte ondernemer, zoekend naar overleving en daar alle middelen toe aanwendend (lachen, huilen, schreeuwen).
Columns de-zaak-leen-zevenbergen-column.jpg
8 okt 2015

Travel light!

Geen spullen, geen kantoor, geen mensen. Dat is de trend onder bedrijven. Merkwaardig, maar wel duidelijk zichtbaar.
Columns de-zaak-leen-zevenbergen-column.jpg
8 okt 2015

Tóch is dat kantoor nodig

Dit schrijf ik vanuit mijn boerderij in Frankrijk, vanuit een volledig ingericht kantoor met een heel snelle internetverbinding. Ik werk hier elke dag van zeven uur 's ochtends tot één uur 's middags. Bel, schrijf, Skype, neem deel aan een conference call. Kortom, ik doe alles wat ik in Nederland ook zou doen.
Getoond 1 tot 12 van 18. Er zijn meerdere pagina's.

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

© 2020 De Zaak B.V.
1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming