Samen sterker 200305_MERCHANDISE_ESSENTIALS_152.jpg
14 apr 2020

"Zij de expertise, ik de connecties in Nederland"

De dancescene, feesten en festivals vormden het decor van hun zakelijke relatie als klant-leverancier in merchandise. Vervolgens zagen de Belgische Steven en Niels kansen om samen met de Nederlandse Niels hard en internationaal te gaan.
Samen sterker Wouter (l) en Sem (r).jpg
17 mrt 2020

Onze vriendschap is de basis

Sem Zijlstra begon al op zijn 17e met ondernemen. Topsport combineert nou eenmaal slecht met een bijbaantje in de supermarkt. Wouter Aijtink was zijn eerste medewerker, al spreekt Sem liever van collega. Inmiddels zijn ze ieder voor 50% eigenaar van Boest.
Kiezen of delen Kiezen of Delen 1.jpg
14 feb 2020

"De truc is het mooiste in de mens te zien"

Ondernemen is ook lastige keuzes maken. In deze rubriek maken we het heel zwart of wit. De redactie legt leden van De Zaak pittige dilemma's voor. In deze aflevering: Meubelmaker Jacques Mentrop, de man achter DroomHout.
Reclame L1000688.jpg
6 dec 2019

19 manieren om je naamsbekendheid te vergroten

Je wilt je naamsbekendheid vergroten, maar hebt het budget niet? Met een beetje creativiteit verzin je heel wat manieren die weinig kosten en toch heel effectief zijn. Laat je daarbij inspireren door deze lijst met 19 ideeën.
Boekhouding numbers-time-watch-white.jpg
28 nov 2019

"Wat is de verjaringstermijn van een factuur of vordering?"

Een factuur of vordering verjaart en is dus niet eeuwig incasseerbaar. De verjaringstermijn voor zakelijke klanten is in principe vijf jaar, net als bij facturen aan consumenten als het om diensten gaat. Verkoop je een product aan een consument, dan verjaart de factuur al na twee jaar.
Interview IMG_0091.JPG
13 nov 2019

"De koningin slurpte als een everzwijn"

Bekende Nederlander en 'wijnslurper' Ilja Gort is even publiek bezit als hij tijdens de Promotiedagen een lezing houdt in Groningen. Met zijn optredens wil Gort graag laten zien hoe je mensen aan je product kan binden die daar gevoelig voor zijn. "Iemand zei dat je als wijnboer miljonair kon worden en ik dacht: Die snapt het."
Pioniers DSC_0086.JPG
29 okt 2019

"Failliet gaan: Ik kan het iedereen aanraden"

Duncan Stutterheim (48) richtte in 1992 ID&T op en veroverde de wereld met feesten als Thunderdome en Sensation. Toen hij ID&T zes jaar geleden verkocht, lastte hij een periode van twee jaar rust in. Het roer ging daarna radicaal om.
Interview Rioja1.jpg
15 okt 2019

Proosten op duurzaamheid

Halfes importeert kleine flesjes wijn. Want grote gaan lang niet altijd leeg en dat is zonde. Helemaal als je bedenkt dat één fles wijn 3,7 kilo Co2 kost en grofweg 400 liter water. Wijn drinken, maar vooral verspillen is dus hartstikke slecht voor het milieu.
Autotest 19C0729_080.jpg
7 okt 2019

De ‘omgekeerde’ aanpak van Mercedes

Mercedes gaat er over de volle breedte in met elektrisch rijden. Niet lang geleden reed onze testrijder Rob van Ginneken al met de elektrische EQ, maar daarmee is de Duitse koek nog lang niet op. Ze komen met oplaadbare versies van vrijwel al hun modellen.
Video BabySpa De Zaak.jpg
19 aug 2019

Een baby-spa, wat is dat?

Baby-yoga, baby-massage en een speciaal bubbelbad voor de allerkleinsten: je vindt het in de Newborn Babyspa in Almere. Het klinkt decadent, maar volgens oprichter Sarita Langenhof (34) is het niet alleen een luxe. “Hydrotherapie en massage verlichten ongemakken en versterken de band tussen ouder en kind.”
Kiezen of delen Kiezen of delen De Zaak Karel Knoester.jpg
25 jul 2019

"De werkelijke kracht zit in het geloven op zich"

Ondernemen is ook lastige keuzes maken. In deze rubriek maken we het heel zwart of wit. De redactie legt leden van De Zaak pittige dilemma's voor. In aflevering 7: Karel Knoester van SenSolid Training & Coaching, dat internationaal erkende opleidingen, trainingen en coachingstrajecten voor gerenommeerde bedrijven en particulieren biedt.
Samen sterker jippeenmyrthe-8240srgb.jpg
13 jun 2019

Jonge ondernemers in Hollands ambacht

De melkveehouder en molenaar van vandaag vergrijzen rap. Nog even en de kennis van het ambacht verdwijnt. Niet als het aan twee twintigers ligt. "Er moet wel iets gebeuren."
Getoond 1 tot 12 van 220. Er zijn meerdere pagina's.
De nieuwste verhalen uit Magazine De Zaak op een rij. Inspiratie voor en door ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

© 2020 De Zaak B.V.
1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming