Update 13-10-2022: De Zaak Magazine zal (helaas) niet worden uitgegeven in 2023
Na veel wikken en wegen is door de redactie in combinatie met ervaren tijdschrift consultants besloten om voor aankomend jaar het magazine niet uit te brengen vanwege onder andere de complexiteit, de onzekerheid qua kosten (papier, drukken, verzenden etc) en de trendlijnen volgens onderzoek.

De voorinschrijvingen van de afgelopen maanden krijgen per e-mail spoedig bericht hierover en bedanken we enorm voor de steun voor het magazine. Zeg nooit nooit natuurlijk, zeker niet als ondernemer.

Inspiratie, strategieën en praktische tips voor kleinzakelijke ondernemers in één magazine

Met jouw hulp brengen we De Zaak Magazine weer tot leven!

Waarom jij niet zonder De Zaak Magazine kan

Zoek je één bron van betrouwbare en up-to-date informatie? Eén bron die helder vertelt waar je aan moet denken en één bron die je ondernemersgeest prikkelt om te blijven innoveren.

Dan is De Zaak Magazine het antwoord voor jou.

Ondernemers raken steeds gefrustreerder, omdat niet alle informatie op één plek te vinden is. Informatie die direct antwoord geeft op zaken die ze moeten regelen en uitzoeken. Overal vind je slecht opgemaakte lijstjes, tegenstrijdige tips of informatie die je zelf eerst nog uren moet ontleden. 


Dit gaat direct ten koste van waar je echt mee bezig wilt zijn; ondernemen.

In Nederland zijn alle landelijke ondernemerstijdschriften de laatste jaren stuk voor stuk uitgestorven. Waardoor er op dit moment niet één meer over is en we genoodzaakt zijn om alle informatie van het internet te schrapen uit achterhaalde artikelen.


De Zaak doet al 30 jaar niets anders dan zich verdiepen in wat er speelt bij kleinzakelijke ondernemers. We bijten ons vast in de moeilijkste materie en geven deze weer in hapklare informatie terug. Daarnaast hebben we 25 jaar ervaring met het maken van een tijdschrift. Kortom, het zit in ons DNA hoe je een tijdschrift maakt die ondernemers raakt.


En dit doen we uiteraard zo duurzaam mogelijk. Enerzijds door het blad echt alleen aan abonnees uit te brengen, om de oplage te beperken. En anderzijds de keuze voor duurzame papiersoorten, milieuvriendelijke druktechnieken en groene logistieke partijen voor de bezorging. Of je kan natuurlijk gewoon digitaal lezen.


Wat LINDA heeft gedaan voor consumententijdschriften, gaat De Zaak betekenen voor ondernemers. Weer verliefd worden op het lezen van een magazine die je helpt, beweegt en inspireert.

Foto: Justus, eigenaar van De Zaak met een oude editie

Onderneem slimmer, duurzamer en voordeliger met de tips van De Zaak

Zowel digitaal (mobiel, laptop, Ipad) als een papieren magazine mogelijk

Er wordt niets in rekening gebracht als het target niet behaald wordt

De Zaak Magazine uitgelicht

Ontvang het #1 ondernemerstijdschrift van Nederland 4 x per jaar, in het formaat dat jij wenst: Digitaal voor op mobiel, tabel of laptop of als magazine in je brievenbus.

     Inhoud De Zaak Magazine:

 • Praktische financiële tips; denk aan pensioenopbouw, holding constructies, vermogensbeheer, investeringen, opties uitbetaling personeel etc.
 • Fiscale mogelijkheden; denk aan belasting aftrekposten, toelages, constructies etc.
 • Laatste wet- en regelgeving; denk aan verplichte AOV, AVG wetgeving, belastingwijzigingen, ouderschapsverlof voor ondernemers etc.
 • Interviews succesvolle ondernemers; ondernemers die in dezelfde fase zitten als jij, tegen dezelfde uitdagingen zijn aangelopen en hun learnings en ervaringen delen
 • Auto reviews en testen; de laatste (lease)auto’s en bestelbussen grondig getest en gereviewed door onze bevlogen redacteur Rob van Ginneken.
 • Trends en innovaties voor ZZP & MKB: denk aan de laatste mogelijkheden voor cloud, aantrekken van personeel, investeringsopties of andere kansen voor ondernemers
 • Duurzaam ondernemerschap: denk aan praktische richtlijnen voor MVO, energiebesparingsscans, hybride werken, de keten vergroenen en alternatieve verpakkingen
 • Vraag & Antwoord; De helpdesk beantwoordt de meest gestelde vragen van leden van De Zaak, die spelen in ondernemersland en voor iedereen relevant zijn.

Voorbeelden van toekomstige artikelen De Zaak Magazine:

Foto: Uitgebreid interview met MKB ondernemers Maarten en Louis van het snelgroeiende Optahome

Foto: Pragmatisch artikel over de nieuwe wijzigingen in de BTW margeregeling voor goederentransport

BONUS - 30 Jaar De Zaak Jubileum editie

Ter ere van het 30-jarige bestaan van De Zaak, maken we een waar collectors item met het beste van De Zaak de afgelopen 30 jaar!

     Inhoud 30 jaar De Zaak Jubileum editie: 


 • Must reads; collectie van de meest belangrijke, controversiële en populairste artikelen van De Zaak die nog steeds inspireren en waardevol zijn voor hedendaagse business
 • Meest legendarische interviews: We presenteren de meest spraakmakende interviews met succesvolle ondernemers van laatste 30 jaar én gaan na hoe ze er nu voor staan
 • Uit de oude doos: Een kijkje terug in de tijd! Zoals de introductie van de floppy of de komst van het wereldwijde web
 • The best of…: De redacteuren maken een selectie van leukste verhalen die zij de afgelopen 30 jaar bij De Zaak hebben meegemaakt. Verhalen bij die gewoon verteld moeten worden.
 • Interviews met De Zaak VIP leden (zie 'aanbod' hieronder)
 • EN VEEL, VEEL MEER..

Foto: Jubileum editie De Zaak met eigenaren Max & Justus

V.I.P.

Voor alle ondernemers die zijn opgegroeid met De Zaak en er altijd al van hebben gedroomd om op de cover te staan: Een diepte interview met hun eigen ondernemersverhaal

     Wat jou very important maakt: 

 • Eigen foto op de cover: jouw moment of fame met een eigen profielfoto in je eigen De Zaak Magazine 
 • Diepte interview: Een redacteur neemt een diepte interview met je af die door alle abonnees te lezen is
 • Advertentieruimte: Eén A4 pagina in De Zaak Magazine voor adverteren of bijvoorbeeld het oproepen tot doneren
 • VIP treatment De Zaak Jubileumfeest: Bij het 30 jarig jubileumfeest eind 2022 staat de VIP tafel klaar....

GOALS

Om De Zaak Magazine uit te geven met onze standaard hoge eisen aan redactie, design en duurzame productie, zijn er minimaal 2000 aanmeldingen nodig om kostenneutraal te zijn.

De wet van de grote aantallen gaat overal op, maar zeker in uitgeversland. Hier geldt natuurlijk ook, dat hoe meer inschrijvingen we realiseren, hoe meer financiële ruimte we krijgen. Deze extra ruimte gebruiken we dan ook graag voor jou om mee te profiteren. Denk aan ons De Zaak Jubileumnummer én het 30-jarig De Zaak jubileumfeest.


🎯GOAL #1: 2000 aanmeldingen -> De Zaak Magazine 4 x per jaar 


🎯GOAL #2: 3000 aanmeldingen -> De Zaak 30 jaar Jubileum Editie 


🎯GOAL #3: 5000 aanmeldingen -> De Zaak 30 jaar Jubileum Feest met netwerkborrel, topsprekers en live optredens


Benieuwd naar de huidige stand? Ga naar de Go / No Go meter >>


Foto: Brand Manager Demi met één van de eerste edities

Over ons

Op 1 april 2020 hebben wij, Max en Justus, alle activiteiten van De Zaak overgenomen. Omdat we geloven in de kracht en de liefde van het merk De Zaak. In 2,5 jaar tijd zijn de bezoekersaantallen weer stijgende, is de database verdrievoudigd en is de klanttevredenheid van de helpdesken gestegen naar gemiddeld een 4,5 uit 5. Maar toch voelt De Zaak niet De Zaak zonder ons toonaangevende tijdschrift. Het tijdschrift dat er 25 jaar lang voor ondernemend Nederland is geweest.

Max: Algemeen en commercieel directeur (38 jaar)

 • Technische Bedrijfswetenschappen (Msc) in Groningen
 • 4 jaar werkzaam KPN als product en channel manager
 • Rasondernemer (4e bedrijf in 7 jaar tijd)
 • Open minded en krijgt energie van de drive die alleen ondernemers kunnen hebben in hun dagelijkse werk

Justus: Product en operationeel directeur (37 jaar)

 • Rechten (Llb) in Groningen
 • 10 jaar ervaring in product ontwikkeling
 • 3 jaar werkzaam bij Sanoma (nu DPG Media)
 • Perfectionistisch en gedreven door het geloof dat ondernemers het verschil maken in de wereld

Foto: Bestuur De Zaak - Justus (links) en Max (rechts)

Ook ❤️ voor De Zaak? Steun ons initiatief