In een reportage voor de Nederlandse editie van Top Gear-magazine heb ik de lancering van de nieuwe Mitsubishi Outlander PHEV vergeleken met het leven van James Dean. Kort en heftig. Want na de jaarwisseling zal het niet echt meer stormlopen, schat ik zo.

Kort voor de januari-‘deadline’ lanceerde Mitsubishi nog snel een nieuwe versie van de PHEV, de plug-in hybride Outlander die ooit voor bizarre taferelen in de showroom zorgde. Ook deze gefacelifte generatie gaat als warme broodjes over de toonbank. Hij is het ideale vangnet als je te laat hebt bedacht dat je eigenlijk een dikke Volvo of de Mercedes 7-procent-auto wilde hebben.

Gewoon nog te koop…..

Dat neemt niet weg dat het nu nog even een interessante optie is. Om de simpele reden dat hij gewoon nog te koop is. Dat klinkt trouwens zuurder dan bedoeld. Ford heeft ook nog een half-elektrische C-Max in de aanbieding, maar daar merk je aan alles dat die eigenlijk voor de Amerikaanse markt was bedoeld. Zelf zou ik dan altijd eerder voor een PHEV gaan, die voor een deel is ontwikkeld met Nederland in gedachten. Nergens rijden er zoveel rond als hier.

Designchef Kunimoto: ‘Kritiekpunten gladgestreken’

De nieuwe designchef Tsunehiro Kunimoto vertelde me tijdens de Tokyo Motor Show – zo spreek je nog een iemand – dat hij vooral heeft gewerkt om kritiekpunten glad te strijken. Technisch is er op het eerste gezicht niet veel veranderd, maar de PHEV is vooral een meer volwassen zakenauto geworden. Al ontbreken er nog steeds wat hightech snufjes die je in de betere businessclass normaal toch verwacht.

De voorkant is spannender en het interieur heeft een flinke stap vooruit gezet. Strakker en beter afgewerkt. Hét pluspunt is dat de Mitsubishi hoogwaardiger aandoet. De aandrijving werkt gelijkmatiger – dat was ook nodig – en hij is merkbaar stiller geworden. Alles bij elkaar een competente en zeer ruime SUV.

Rob van Ginneken

Rob van Ginneken

Als autojournalist heb ik voor de ondernemer een specifieke kijk op de wereld van de mobiliteit ontwikkeld. De wereld om ons heen verandert in hoog tempo en de automobielindustrie reageert met een snelle transitie naar elektrisch rijden en de opmars van digitale diensten. Nieuwe trends dienen zich aan. Met internationale autotesten, fabrieksbezoeken, technologieworkshops en interviews hou ik de vinger aan de pols.
Ook praktische tips in je mailbox?
Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste artikelen, gratis whitepapers en handige tips en tricks voor ondernemers.
Lees hier ons Privacy statement
Indeed
Nieuw personeel werven?
Talent is schaarser dan ooit, het aanbod in vacatures verschuift en werving en selectie vindt steeds vaker op afstand plaats. Lees deze 5 redenen waarom werkgevers waardevolle kandidaten verliezen tijdens het recruitmentproces én tips hoe je dit kunt voorkomen.
Lees ook…
Fiat Professional bestaat 40 jaar, maar om voor de hand liggen de redenen hielden zelfs de Italianen daar geen knalfeest bij. Terwijl doorgaans toch…
Luttele maanden geleden bewees de Ioniq 5 al onomstotelijk dat de Koreaanse automobielindustrie reuzenstappen neemt. But you ain’t seen nothing yet….
De Peugeot 308 is zo’n auto die je in elke straat ziet staan. Jarenlang een succesnummer, mede dankzij grote fiscale voordelen. De compleet nieuw…