Categorieën

Trends & nieuws voor ondernemers onder elkaar

Willem Overbosch presenteert de nieuwste trends en gimmicks voor ondernemers tijdens het RTL-programma Z in Zaken. Bekijk de aflevering van 5 mei.

Google Docs phishing mail

Phishing mails; die valse e-mails met een link naar malafide partijen. Eerder deze week waren gebruikers van Google Docs slachtoffer, maar Google kondigde snel een G-mail update aan met anti phishing alerts.
 • Google Docs is een tool om online samen te werken aan tekstbestanden of spreadsheets. Je stuurt je collega dan een uitnodiging om samen te werken aan jouw document in de cloud. En dat gebeurt misschien wel tientallen keren per dag.
 • Nu blijken er mails rond te gaan uit naam van jouw bekenden, met zo’n zelfde uitnodiging. Maar wie erop drukt, zet daarmee onbewust z’n computer open voor kwaadwillenden. Die krijgen zo toegang tot jouw mailbox plus adressenboek. Waardoor dus nog meer mensen benaderd kunnen worden.
 • De mails zien er heel echt uit, en komen van bekenden, althans zo lijkt het. Google Docs wordt binnen de professionele wereld erg vertrouwd, dus wie niet oplet loopt de kans de dupe te worden.
 • Iedereen die zo’n Google Docs uitnodiging krijgt is aangeraden goed op te letten en alleen uitnodigingen te openen die je verwachtte.

Prezi Next

Wie regelmatig presentaties houdt kan er niet omheen: Interactie met de zaal is cruciaal. Presenteren wordt steeds meer een dialoog in plaats van een monoloog. Herinner je je Prezi nog? Je kon zo heerlijk in en uitzoemen tijdens een presentatie. De tool was een paar jaar geleden heel populair en lijkt aan een revival te werken met Prezi Next.
 • Voorheen had een presentatie een vaststaande volgorde van alle plaatjes zoals je die van te voren gemaakt had. Tijdens je presentatie wil iemand uit de zaal ineens meer weten. Je vloog als het ware van links naar rechts door je presentatie
 • Met de nieuwe versie kun je die volgorde nu tijdens je presentatie naadloos aanpassen, vanaf je tablet, smarthone of laptop. Hierdoor kun je ingaan op de zaken die je toehoorders aangeven interessant te vinden. Je presentatie wordt dus meer een gesprek in plaats van een voorleesbeurt. Prezi noemt dat in lijn met de trend van Conversation Marketing – conversational presenting.

Vakantiegeld uitbetalen

Heb je medewerkers met een contract, dan komt het uitkeren van het vakantiegeld er weer aan. We zien op De Zaak weer heel veel vragen binnenkomen over dit onderwerp. Vakantiegeld is een toelage voor al je medewerkers met een contract, maar ook voor uitzendkrachten die je inhuurt. Het gaat om minimaal 8%, van het bruto-loon en je moet er ook gewoon loonheffing over betalen.
 • De meeste bedrijven keren het vakantiegeld in mei uit, maar in juni mag het ook nog. Later mag alleen als je dat schriftelijk bent overeengekomen met je medewerkers. Het moet in ieder geval eens per 12 maanden gebeuren.
 • Let op: betaal je te laat, dan kan een werknemer een verhoging tot maximaal 50% eisen.

The Next Web Conference

Amsterdam is 18 en 19 mei het decor van The Next Web Conference, een van de allerbelangrijkste evenementen ter wereld op het snijvlak van tech en ondernemen.
 • Het is de twaalfde keer dat de conferentie plaatsvindt. Er zijn toespraken van de meest invloedrijke ondernemers in de internationale tech scene. Topmensen van Uber, Amazon, AirBnB: allemaal hebben ze er op het podium gestaan.
 • Vorig jaar was er bijvoorbeeld Casey Neistat, een Amerikaanse tech-ondernemer en filmmaker die binnen een paar jaar multimiljonair werd als een van de grootste Amerikaanse youtube-vloggers.
 • In totaal worden er 15.000 bezoekers verwacht, vanuit de hele wereld.
 • Naast keynotes zijn er pitching evenementen, laten bijzondere startups zich zien en vindt er matchmaking plaats met investeerders.
Lees ook…