Trends & nieuws voor ondernemers onder elkaar

Willem Overbosch presenteert in het Rondje van De Zaak de nieuwste trends en gimmicks voor ondernemers tijdens het RTL-programma Z in Zaken. Bekijk de aflevering van 24 maart.

Speciaal bier

De grootste liefhebbers van speciaal bier waren onlangs te vinden op de Dutch Beer Challenge in Rotterdam, waar lokaal brouwerijen streden om de eer. Plaatselijk bier is booming, inmiddels zijn er zo’n 450 lokale brouwerijen. Twee jaar geleden waren dat er nog zo’n 200. Maar ook andere hyperlokale producten en diensten zijn een echte toptrend.

Ronde landingsbaan

Échte innovatie begint soms door gewoon tegendraads te durven denken. Henk Hesselink van het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum is daar een geweldig voorbeeld van. In heel de wereld berichtten media afgelopen week over zíjn revolutionaire concept: een ronde start en landingsbaan. Daardoor is er minder geluidsoverlast en minder vertraging bij storm.

Whatsapp op het werk

We krijgen steeds vaker vragen van ondernemers over Whatsapp. Want wat nou als een Whatsappgedrag van medewerkers ontspoort? Neem bijvoorbeeld een werknemer van een grafisch bedrijf uit Oisterwijk. De baas van het bedrijf waar de man werkt, had 1500 euro op het salaris van de man ingehouden vanwege zijn appgedrag. De man zou in een half jaar tijd 1255 appjes onder werktijd, hebben verstuurd naar verschillende vrouwen. De zaak werd uiteindelijk voorgelegd aan de kantonrechter. Die oordeelde dat de baas gelijk had en het geld mocht inhouden. Is dit nou werk of privé? Wat kun je hiermee, als werkgever?

Tip

Let op: De deadline voor het doen van je Inkomstenbelasting is vorig jaar naar 1 mei verschoven, vóór die dag moet alles binnen zijn. Voorheen was de deadline 1 april, dus je hebt misschien wel iets meer tijd maar ga niet achterover zitten, plan het wel goed.
Lees ook…