Trends & nieuws voor ondernemers onder elkaar

Willem Overbosch presenteert de nieuwste trends en gimmicks voor ondernemers tijdens het RTL-programma Z in Zaken. Bekijk de aflevering van 21 april.

Vliegende auto

We zien ze al jaren in science fiction films, maar in het echt bestond ie nog niet: de vliegende auto. Nou, dankzij het Nederlandse bedrijf PAL-V kun je binnenkort zelf instappen voor een vluchtje.
 • Deze eerste vliegende auto is gebaseerd op de eveneens Nederlandse Carver: een futuristische driewieler met speciale kanteltechnologie.
 • De PAL-V moet zo’n 3 ton gaan kosten.
 • Bij de Mediamarkt in Eindhoven is ie binnenkort, en uitsluitend op 26 april, alvast voor één dag te bestellen.
 • Als je ermee wil vliegen, moet je daarvoor nog wel eerst de juiste papieren behalen.
Wil je als ondernemer dus een beetje indruk maken, maar twijfel je nog of dit iets voor je is, dan kun je de 26ste in Eindhoven gelukkig ook nog een van de 50 proefvluchten kopen, dan ben je zo’n 300 euro kwijt.

Grill Guru

Vandaag hebben we een hele bijzondere GURU in de uitzending. Een heuse Grill Guru. De zon laat zich gelukkig al steeds vaker zien en dus denk je waarschijnlijk weer na over een lekkere BBQ. Maar wist je dat een BBQ ook een fantastische manier is om met je zakenrelaties te doen. Lekker als ondernemers onder elkaar!
 • Het roken van vis bijvoorbeeld is echt in opkomst. Biertje erbij of een lekker glas wijn, en ondertussen bijpraten over zaken.
 • Relaties bouwen bij een lekker stukje vlees zijn een mooi alternatief ten opzichte van de skypbox
Wil je op stand gaan eten dan kun je zelfs onder leiding van topkok Jan Smink bij de Librije in Zwolle een heuse BBQ workshop boeken.

Naamsbekendheid

Het is een van de best gelezen artikelen op de Zaak:  hoe kun je als ondernemer nou je naamsbekendheid vergroten? De adviseurs van de Zaak zette vier stappen en vier tips op een rij, want zonder goed plan is alle inspanning sowieso voor niets.
Stap 1: Bepaal jouw uitstraling
Stap 2: Bepaal je doelgroep
Stap 3: Bepaal je budget
Stap 4: Bepaal je middelen
De Zaak geeft de 4 belangrijkste tips:
 1. Je kan bijvoorbeeld een workshop organiseren op plekken waar veel potentiële klanten komen. Denk aan Seats2meet
 2. Geef tips op linkedin over je expertise. Zoals Rens de Jong dat doet over presenteren.
 3. Doe mee met een wedstrijd zoals de visbroeder gedaan hebben met The Next Entrepreneur
 4. Vier feest! Heb je een jubileum of bijzondere gebeurtenis, vier het liefst zo groots of origineel mogelijk.
 5. Vergeet niet om je af en toe de lokale media op te zoeken. Die hebben altijd behoefte aan een origineel verhaal. Doe je dat goed, dan kan het zo maar eens landelijk nieuws worden.

Koningsdag

Natuurlijk iets om even bij stil te staan:
 1. Omdat je medewerkers er niet zijn, dus zorg dat je planning daarop is ingesteld komende week en de vrijdag voor heel veel mensen een “brugdag” is.
 2. Koningsdag is natuurlijk een heel mooie kans om ook met je bedrijf iets leuks te doen, erop in te haken. Verzin een grappige sympathieke actie rondom je bedrijf of product zonder per se heel commercieel te zijn, want dat valt op de vrijmarkt meestal niet heel goed. Maar doe je wat leuks, dan val je daarmee positief op. Misschien veel mooier nog is om met je kinderen de rommelmarkt op te gaan, er vanuit gaande dat je die hebt natuurlijk. Ga samen struinen langs de spulletjes. Beetje afdingen links en rechts, of proberen je aankoop meteen door te verkopen. Er is bijna geen mooier moment om je kinderen een beetje te leren ondernemen als op Koningsdag!
Lees ook…