In nummer 3 van tijdschrift De Zaak, dat op 8 mei verschijnt, staat een exclusief interview met Bernhard van Oranje. Met geautoriseerde foto's. In het kader van de kroning van zijn volle neef Willem-Alexander tot Koning der Nederlanden, geven we de tips van 'de ondernemende prins' alvast weg.

Bernhard van Oranje: de ondernemende prins

Bernhard van Oranje is de enige zelfstandig ondernemer in de koninklijke familie. Hij wordt daarom ook wel ‘de ondernemende prins’ genoemd. Het is een geuzennaam voor de zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven.

Met ingang van 30 april 2013, als Willem-Alexander koning is, maakt Bernhard geen deel meer uit van het Koninklijk Huis, noch de rij van troonsopvolging. Hij voelt zich al langer geroepen tot een heel ander, bijna net zo nobel ambt: dat van ondernemer!

Hij begon in zijn studietijd samen met een aantal companen het bedrijf Ritzen koeriers, behoorde daarna bij de eerste generatie online-ondernemers met onder andere het bedrijf Clockwork en is nu mede-eigenaar van IT-bouwer Levi 9. Daarnaast onderneemt hij in boten.

Tips van Bernhard van Oranje

  1. “Besteed bij het bepalen van de strategie van je bedrijf uitdrukkelijk aandacht aan informatietechnologie, het is tegenwoordig doorslaggevend voor je succes als ondernemer.”
  2.  “Ondernemen is leuker als je het samen doet. Je kunt elkaar een spiegel voorhouden en minder sterke punten van elkaar compenseren. Een wereldreis maken is ook minder leuk in je eentje, het is juist leuk om ervaringen te delen.”
  3.  “Vier gezamenlijk je successen. Zeker in deze tijd is dat belangrijk, want iedereen moet een stapje harder lopen nu het economisch tegenzit.”
  4.  “Je klanten zijn je fans. Door de sterke opkomst van sociale media zijn merken veel transparanter geworden. Profileer je als servicegericht en iemand met passie voor zijn vak.”
  5.  “Je aanpassende vermogen is veel belangrijker dan je initiële plannen, voor je succes als ondernemer. In deze snel veranderende wereld moet je flexibel zijn.”

Het exclusieve interview met Bernhard van Oranje staat in tijdschrift De Zaak nummer 3, verschijningsdatum woensdag 8 mei.

Ontvangt u ons tijdschrift nog niet? Geef u dan hier op. Het is gratis »

Bereken autoverzekering besparing
Altijd met een gerust gevoel de weg op, met de uitgebreide autoverzekering van Allianz voor personenauto’s en bestelwagens. En met de onlangs verlaagde tarieven kan je nu tot €500 per jaar besparen.
.
Beleggen in vastgoed is inflatiebestendig. Stijgt de inflatie? Dan stijgt ook de huur en dus het directe rendement. Benieuwd wat jouw opties zijn?
Lees ook…
Heel de wereld kijkt geschokt naar wat zich afspeelt in Oekraïne. Massaal spreken wij onze steun uit voor Oekraïne en zoeken we naar mogelijkheden om…
Werken als zelfstandige deden Hedy (50) en Sven (52) los van elkaar al langer. Gedreven door vragen uit hun omgeving maken ze nu samen vlechtwerk van…
De STAR-methode is een gestructureerde manier om vragen te stellen tijdens een sollicitatieprocedure. STAR staat voor situatie, taak, aanpak en…