In nummer 3 van tijdschrift De Zaak, dat op 8 mei verschijnt, staat een exclusief interview met Bernhard van Oranje. Met geautoriseerde foto's. In het kader van de kroning van zijn volle neef Willem-Alexander tot Koning der Nederlanden, geven we de tips van 'de ondernemende prins' alvast weg.

Bernhard van Oranje: de ondernemende prins
Bernhard van Oranje is de enige zelfstandig ondernemer in de koninklijke familie. Hij wordt daarom ook wel ‘de ondernemende prins’ genoemd. Het is een geuzennaam voor de zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven.

Met ingang van 30 april 2013, als Willem-Alexander koning is, maakt Bernhard geen deel meer uit van het Koninklijk Huis, noch de rij van troonsopvolging. Hij voelt zich al langer geroepen tot een heel ander, bijna net zo nobel ambt: dat van ondernemer!

Hij begon in zijn studietijd samen met een aantal companen het bedrijf Ritzen koeriers, behoorde daarna bij de eerste generatie online-ondernemers met onder andere het bedrijf Clockwork en is nu mede-eigenaar van IT-bouwer Levi 9. Daarnaast onderneemt hij in boten.

Tips van Bernhard van Oranje

  1. “Besteed bij het bepalen van de strategie van je bedrijf uitdrukkelijk aandacht aan informatietechnologie, het is tegenwoordig doorslaggevend voor je succes als ondernemer.”
  2.  “Ondernemen is leuker als je het samen doet. Je kunt elkaar een spiegel voorhouden en minder sterke punten van elkaar compenseren. Een wereldreis maken is ook minder leuk in je eentje, het is juist leuk om ervaringen te delen.”
  3.  “Vier gezamenlijk je successen. Zeker in deze tijd is dat belangrijk, want iedereen moet een stapje harder lopen nu het economisch tegenzit.”
  4.  “Je klanten zijn je fans. Door de sterke opkomst van sociale media zijn merken veel transparanter geworden. Profileer je als servicegericht en iemand met passie voor zijn vak.”
  5.  “Je aanpassende vermogen is veel belangrijker dan je initiële plannen, voor je succes als ondernemer. In deze snel veranderende wereld moet je flexibel zijn.”

Het exclusieve interview met Bernhard van Oranje staat in tijdschrift De Zaak nummer 3, verschijningsdatum woensdag 8 mei.

Ontvangt u ons tijdschrift nog niet? Geef u dan hier op. Het is gratis »

Indeed
Nieuw personeel werven?
Wat zijn veelgemaakte fouten bij het werven van nieuw personeel? Welke vragen wil je zeker stellen tijdens een gesprek? En hoe voorkom je ghostinggedrag van kandidaten? Ontdek Indeed Inspiration, het nieuwe kennisplatform met praktische tips om je te helpen bij jouw zoektocht naar toptalent.
Zakelijke financiering
Geen papierwinkel of businessplannen. Regel je zakelijke financiering nu volledig online en zonder gedoe.
Lees ook…
De aanval van Rusland op Oekraïne is een aanval waarbij veel slachtoffers vallen. De Zaak veroordeelt de aanval dan ook uitdrukkelijk en zal de…
Bagger bracht Wies van Lieshout en Paul Vermeer met elkaar in contact. De één een starter op missie naar een circulaire economie, de ander gepokt en…
Er zit een generatie tussen, toch vonden deze mannen elkaar en zowaar in circulaire keukens. Zeventigplusser Cees van Nispen had het idee, de…