‘Even een pizzaatje pakken' doen we allemaal wel eens. Maar een plek vinden waar je hoogstaand Italiaans kunt eten is in Nederland lastig. Restaurant Vino e Cucina in Den Haag geeft Nederlanders de mogelijkheid te ervaren wat de Italiaanse keuken te bieden heeft buiten pizza en pasta carbonara. De Siciliaanse broers Roberto en Angelo Barbagallo runnen het restaurant met passie en doen dat zo goed dat Vino e Cucina vorig jaar door Italië Magazine werd uitgeroepen tot Beste Italiaanse restaurant van Nederland.

Geen pizza
“Wij serveren geen pizza. We doen iets anders dan andere Italiaanse restaurants. We hebben een moderne keuken en koken geen ‘Italiaans voor Nederlanders’. Daarmee bedoel ik dat we onze keuken niet hebben aangepast aan de Nederlandse smaak. Dat doen veel Italiaanse restaurants wel, door bijvoorbeeld veel room en boter toe te voegen,” vertelt Roberto.

“Wij gebruiken geen kant-en-klare producten, alles is vers en wordt hier gemaakt. We kennen onze ingrediënten goed, want we komen uit een boerenfamilie en zijn opgegroeid tussen verse groenten en fruit. Als we op vakantie naar Sicilië gaan nemen we gedroogde paddenstoelen, laurierbladeren en oregano mee terug van de boerderij van onze ouders om hier in de gerechten te verwerken.”

Moeder
Roberto en Angelo hebben hun passie voor lekker eten van huis uit meegekregen en dat is terug te zien op de menukaart. “Er staan soms ook gerechten van onze moeder op, bijvoorbeeld haar zoetzure konijnenbout en we gebruiken haar recept voor ragú, een pastasaus met tomaat en vlees,” vertelt Roberto.

Het succes zit hem niet alleen in goed koken, ook in keihard werken. “We maken regelmatig weken van tachtig tot negentig uur. Maar als je een goede horecaondernemer bent, hoort dat er gewoon bij,” aldus Angelo. 

.
Beleggen in vastgoed is een langetermijnbelegging. Benieuwd wat jouw opties zijn? Lees meer in de brochure. Prognose gemiddeld jaarrendement over 7 jaar: 8,1%.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Ontvang kortingscode gratis tankpas
Weg met alle reisbonnetjes en ingewikkelde btw-terugvorderingen. Met een zakelijke tankpas ontvang je één overzichtelijke factuur met alle gemaakte kosten. Probeer gratis uit!
Lees hier ons Privacy statement