Zoveel ondernemers stranden in hun samenwerking binnen de eerste paar jaar. Zoveel werkgevers lopen aan tegen hoog verzuim, uitstroom en conflicten. Zoveel contracten blijken eenzijdig en verstikkend.

“Ik was 16 jaar toen ik ging ondernemen”, vertelt de 26-jarige rasondernemer Iris Gündel. Jarenlang heeft ze zich ingezet voor de positie van het kind binnen een scheiding. Daarnaast ontwikkelde ze de zakelijke ambitie om in het bedrijfsleven echt het verschil te maken. En nu middenin de corona crisis richt ze alweer haar derde bedrijf op; Voorkans

En het kan echt anders!

Al tijdens haar studie en jaren later werkte Iris op de hoogste niveaus in de topsport en in de artiestenwereld. Zij wilde die werelden door vertalen en verbinden in het bedrijfsleven. Optimale prestatieomgevingen inrichten. Altijd met oog op de generatieverschillen, de communicatie en de organisatiecultuur. Iris: “Ik heb heel veel veranderingen mogen begeleiden en zaken mogen ‘opruimen aan de achterkant’, nu wil ik het helemaal voorkomen.”

Preventie, preventie

Mediation is conflict-georiënteerd, nu wil Iris juist naar relatie-georiënteerd. Preventief dus. Iris: “Preventieve Mediation wordt vaak ingezet om tijdig in te grijpen bij spanningen. Wij zitten daar nog een stap voor. Voordat er überhaupt spanningen of irritaties zullen en kunnen ontstaan. Zo lanceerde ik in samenwerking met AMV-Opleidingen de nieuwe methodiek: Prediation®.

Samenwerken is een werkwoord

Voorkans is opgericht vanuit het besef dat samenwerkingen nodig zijn en vaak leiden tot groei. Daarbij wel met de kanttekening dat het vaak een onderschatte uitdaging is. Samenwerken is niet voor niets een werkwoord. Met de verschuivingen die ze zien in de markt, van generatieverschillen tot aan verzuim, stappen ze in een nieuwe dienstverlening: preventieve vastlegging om de samenwerking op de relatie te regisseren aan de voorkant. “Het is dé nieuwe vorm voor de vastlegging van zakelijke samenwerkingen”, vertelt Iris.

“Het is zonde om ‘nog even te tekenen bij het kruisje’, of ‘ook nog statuten te regelen’. Ik wil bewuste contracten, zelf maken met elkaar. Van juridische contracten naar psychologische contracten. Dat je echt weet wat je tekent, dat je niets vergeet en dat je anders met elkaar blijft evalueren. Anders samenwerken dus. Zo voorkomen we gedoe als er iets verandert.”

Versterking van de basis

Iris begeleidt familiebedrijven, cultuurveranderingen en spreekt regelmatig over de verbinding tussen generaties en het andere samenwerken van nu.

“Wij verbinden onze experts met jou om de wederzijdse verwachtingen, ambities, de gedeelde visie en alle mogelijke scenario’s vooraf te managen. We gaan van standpunten naar belangen. Zo versterken we de basis van de samenwerking.”

Voor welke auto ga jij?
Het brede aanbod van Mercedes-Benz is standaard rijk uitgerust en sluit naadloos aan bij de behoeften van de zakelijke rijder. En dat tegen een zeer aantrekkelijke prijs én netto bijtelling.
Ook praktische tips in je mailbox?
Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste artikelen, gratis whitepapers en handige tips en tricks voor ondernemers.
Lees hier ons Privacy statement
Lees ook…
Werken op afstand is sinds corona ‘gewoon’. Over de landsgrenzen heen online met z’n drieën een start-up uitbouwen is nog een graadje…
Ze zijn verschillende types, maar Roel Schatorjé en Paul Sintnicolaas zien dezelfde stip op de horizon voor hun uitwisbare notitieboekjes van…
Vier jaar sleutelden de oprichters aan Loqed, een slot dat je met je smartphone bedient en in 2020 op de markt kwam. Pierre van den Oord en Jeroen van…