Erik Friedeberg was jarenlang adviseur voor het mkb. De laatste jaren bekroop hem een gevoel van onvrede in zijn contacten met accountants en ondernemers: 'Hoe is het mogelijk dat ondernemers niet goed geholpen worden bij het realiseren van hun doelen?' Zo ontstond Manifesto. Maar toen moest er nog een pand gevonden worden...

Wie: Erik Friedeberg
Bedrijf: Manifesto
Doel: landelijke keten van bedrijfsadviseurs en accountants
Sinds: 2015


Erik Friedeberg en Wouter van Dijk voor het INIT-gebouw in Amsterdam, waarin Manifesto gehuisvest is (Foto: Boy van Dulmen).

Friedeberg (links): “Ik was op zoek naar een pand dat open, transparant en modern moest zijn en dat iets te vertellen had. Want wij hebben hebben ook iets te vertellen. Wij wilden een zichtlocatie. 
Ik had eerst op internet gezocht en formulieren ingevuld bij diverse makelaars, maar die begrepen totaal niet wat wij zochten. Via-via kwam ik in contact met Wouter van Dijk.” 
 
Wouter van Dijk, aanhuurmakelaar: “Er is een groot verschil tussen wat mensen denken te willen en wat ze werkelijk willen. Aan de hand van een gesprek kan ik bepalen waarnaar mensen op zoek zijn – online werkt niet. Mensen hebben geen idee hoeveel m2 een ruimte is. Dat hoeft ook niet: daar ben ik voor. Wij zijn makelaars zonder aanbod. Via mijn netwerk maakten wij een lijst van tien panden en dit pand belandde uiteindelijk in de Top 2.”
 
Lees het volledige artikel in
de nieuwe editie van De Zaak »
 
.
Beleggen in vastgoed is een langetermijnbelegging. Benieuwd wat jouw opties zijn? Lees meer in de brochure. Prognose gemiddeld jaarrendement over 7 jaar: 8,1%.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
.
Beleggen in vastgoed is een langetermijnbelegging. Benieuwd wat jouw opties zijn? Lees meer in de brochure. Prognose gemiddeld jaarrendement over 7 jaar: 8,1%.