Hoe ziet de organisatie van de toekomst eruit? En hoe bereid je je hierop voor als ondernemer? "Flex wordt vaster en vast wordt flexibeler."

Het aantal zzp’ers groeit snel: naar verwachting zijn er in 2020 een miljoen zelfstandig ondernemers in Nederland. Intermediair Fast Flex deed samen met ABN Amro onderzoek naar deze flexibilisering van de arbeidsmarkt. “We zien niet alleen dat er steeds meer flexibele krachten bij komen, maar ook dat vast personeel flexibeler wordt”, vertelt Niels Huismans van Fast Flex. “Het is een uitdaging voor ondernemers om in de toekomst interessant te zijn voor jong, hoogopgeleid personeel.”

Ondernemende werknemers

Volgens de onderzoeker is de nieuwe generatie werknemers ondernemender, ook al zijn ze niet allemaal zzp’er. Jongeren vinden het belangrijk om zich te blijven ontwikkelen en willen zich kunnen identificeren met de cultuur van hun werkgever. In het trendrapport staat dat ruim 65 procent bij voorkeur aan de slag gaat bij ‘lean organisaties’ en ‘startups’ in plaats van bij multinationals. Als ondernemer wil je zo efficiënt mogelijk werken, maar om een interessante werkgever te zijn moet je dus ook ruimte bieden voor ondernemerschap en creativiteit.

Hoe bind je ze?

“De Millennial-generatie is opgegroeid met internet en daardoor zijn ze minder gebonden aan kantoren en werktijden”, vertelt Niels. “Bovendien zijn ze flexibeler in het soort werk, de werkzaamheden en de taken die zij uitvoeren.”

Kleine bedrijven hebben automatisch een voordeel, omdat zij van zichzelf flexibeler en wendbaarder zijn. Medewerkers hebben meer ruimte en daarom gaat innovatie sneller. Uit onderzoek van Ricoh in 2014 blijkt dat het voor kleine bedrijven eenvoudiger is om nieuwe technologie te implementeren dan voor grote bedrijven.

Mini-bedrijfjes

Als je slim wilt inspelen op de ontwikkelingen, moet je je organisatie anders inrichten. Niels noemt het ‘flexibele netwerkorganisaties’: “Richt per project kleine netwerkjes in. Een soort mini-bedrijfjes. Hier zitten mensen in die bepaalde rollen vervullen. De persoon die leiding geeft aan het team hoeft niet per se een directeur te zijn. Als je vast omkaderde functies loslaat, kunnen medewerkers zich vrijer ontwikkelen.”

Meer weten over netwerkorganisaties en nieuw leiderschap? Lees editie 5 van De Zaak! Op 11 september 2015 verschijnt het nieuwe tijdschrift. Wil je een gratis proefexemplaar ontvangen? Maak een account aan via MijnZaak en vraag een proefexemplaar aan.

Vraag een gratis proefexemplaar aan!

Crypto
Starten met crypto’s?
Wil je ook starten met het kopen, verkopen en bewaren van cryptovaluta? Maak nu gratis een account aan bij het grootste handelsplatform van Nederland: Bitvavo, en handel de eerste €1000 zónder transactiekosten. Al meer dan 1 miljoen tevreden gebruikers.
De Zaak Magazine is terug
Ter ere van ons 30 jarig jubileum brengen we het vertrouwde De Zaak Magazine weer tot leven, mits 2000 ondernemers zich aanmelden. Doe jij ook mee?
Lees ook…
Werken op afstand is sinds corona ‘gewoon’. Over de landsgrenzen heen online met z’n drieën een start-up uitbouwen is nog een graadje…
‘Joehoe, we zijn compagnons!’ staat bij een vrolijke foto op LinkedIn van Floor Meeder (28) en Lise-Lotte Verhoef (28) bij de Kamer van Koophandel….
Er zit een generatie tussen, toch vonden deze mannen elkaar en zowaar in circulaire keukens. Zeventigplusser Cees van Nispen had het idee, de…