Rick den Heijer schreef het zoveelste boek over timemanagement. Maar, benadrukt zijn uitgever: de auteur is tandarts. Dat maakt van 'Grip - Word baas over je tijd' toch een bijzondere uitgave. Waar haalt Den Heijer de tijd vandaan?

“Ook van de leuke dingen in het leven moet iets terechtkomen”

Er zijn al stapels boeken over timemanagement. Wat kan een tandarts daar nog aan toevoegen?
“Een praktijkvisie. Tandheelkunde is een ultra-efficiënt beroep. De tarieven zijn geregeld door de overheid. Daarom is het van belang om zo efficiënt mogelijk te zijn. Als ik een klant heb die verschillende behandelingen moet ondergaan, dan probeer ik dat in één zit te organiseren. Daarbinnen is dan alles tot in de puntjes gepland: van de looproute tot de spullen die klaar moeten staan.”

U leert de lezer efficiënte to do-lijstjes maken?
“Nee, dat is veel te beperkt. Timemanagement is voor mij meer dan het afstrepen van dingen die moeten gebeuren. Daarmee win je uiteindelijk wel de strijd tegen de wijzers van de klok, maar misschien is er dan van een hoop leuke en essentiële dingen in je leven niets terechtgekomen.”

“Ik leer de lezer om ‘grip’ te krijgen, om een balans te vinden tussen noodzakelijke klussen en alles waar zijn of haar hart sneller van gaat kloppen.”

Kon u makkelijk tijd vinden om dit boek te schrijven?
“Ik moést het op zeker moment gewoon doen. Dit onderwerp heeft me altijd gefascineerd. Wel dacht ik bij elk boek dat ik erover las: dit is veel te uitgebreid, dit kan veel bondiger. Ik heb veel gewerkt in de late uurtjes. Mijn vriendin vond dat niet altijd even leuk. Maar goed, ze is nog altijd mijn vriendin.”

GRIP – WORD BAAS OVER JE TIJD
Uitgeverij Pearson Education
ISBN 978-90-430-21159
Nieuw personeel werven?
Talent is schaarser dan ooit, het aanbod in vacatures verschuift en werving en selectie vindt steeds vaker op afstand plaats. Lees deze 5 redenen waarom werkgevers waardevolle kandidaten verliezen tijdens het recruitmentproces én tips hoe je dit kunt voorkomen.
Tip: Werknemers door laten werken na hun pensioen
Met deze krappe arbeidsmarkt wil je jouw ervaren werknemer misschien door laten werken na zijn pensioen. Dan kan via de de populaire Doorwerkregeling. Dit en meer op Ideale later.
Lees ook…
Ze zijn verschillende types, maar Roel Schatorjé en Paul Sintnicolaas zien dezelfde stip op de horizon voor hun uitwisbare notitieboekjes van…
Werken op afstand is sinds corona ‘gewoon’. Over de landsgrenzen heen online met z’n drieën een start-up uitbouwen is nog een graadje…
De aanval van Rusland op Oekraïne is een aanval waarbij veel slachtoffers vallen. De Zaak veroordeelt de aanval dan ook uitdrukkelijk en zal de…