Categorieën

De 23-jarige Lisa Hillen runt Beauty by Lisa en groeide in drie jaar van eenmanszaak naar holding met diverse bv's en 12 personeelsleden. 

Wie: Lisa Hillen (23)
Bedrijf: Beauty by Lisa
Sinds: 2011
Waar: Zoetermeer en Den Haag
Medewerkers: 12
Web: beautybylisa.nl

In drie jaar van eenmanszaak naar holding met diverse bv’s. Dat doe je vast niet alleen?

“Klopt. Je kunt niet groeien zonder personeel. Ik ben mijn groothandel in wimperextensions en twee beautysalons vanaf mijn zolderkamer begonnen. Als 19-jarige ontdekte ik wimperextensions, nog nauwelijks gebruikt in Nederland. Ik leerde hoe je ze moest aanbrengen en besloot ze te importeren uit Amerika. Eerst deed ik dat nog naast mijn studie bio-farmaceutische wetenschappen. Het liep al snel lekker, dankzij mond-tot-mond-reclame. Hulp kwam eerst van een vriendin die op zaterdag bijsprong, toen van een leergierige klant en na een jaar van wat meiden op oproepbasis, met een nul-urencontract. Na twee jaar nam ik met het oog op groei iemand aan met een jaarcontract. Nu, na ruim drie jaar, heb ik twaalf medewerkers. Geen zzp’ers, zoals gebruikelijk in deze branche. Ik wil juíst mensen in loondienst. Dan smeed je een hechter team.”

‘We wensen je veel personeel toe… ‘ Herkenbaar?

“Ja. Enerzijds is het voornamelijk leuk om met personeel te werken. Ik heb een goed team van meiden met hart voor de zaak. Aan de andere kant is het soms een hard gelag om de baas te zijn. Zoals die keer dat ik een medewerker na zijn halfjaarcontract een jaarcontract gaf en hij zich in maand één ziek meldde. Burn-out. Ik heb hem langer moeten uitbetalen dan hij in dienst is geweest. Een domper, zeker omdat ik zelf zo hard werk en alles wat ik verdien meteen investeer in de zaak.
Gelukkig was er mijn vader, zelf ook ondernemer. Ik kon zijn personeelsadviseur inhuren om mij hierin bij te staan. Ik heb van die periode geleerd. Vraag mij iets over arboregels en ik weet het.”

Kun je een goede baas zijn op je 23ste?

“Leeftijd is geen issue. Iedereen in mijn bedrijf is vrij jong, dat scheelt. De afgelopen drie jaar ben ik gegroeid als leidinggevende en ondernemer. Zakelijker geworden. Dat moet wel. Ik ben best makkelijk als baas, maar beste vriendinnen zijn met je werknemers houd je niet vol. Ik volg steeds meer mijn ondernemersdrive en het doel in mijn hoofd.”
Lees ook…
Ze zijn verschillende types, maar Roel Schatorjé en Paul Sintnicolaas zien dezelfde stip op de horizon voor hun uitwisbare notitieboekjes van…
Werken als zelfstandige deden Hedy (50) en Sven (52) los van elkaar al langer. Gedreven door vragen uit hun omgeving maken ze nu samen vlechtwerk van…
De aanval van Rusland op Oekraïne is een aanval waarbij veel slachtoffers vallen. De Zaak veroordeelt de aanval dan ook uitdrukkelijk en zal de…