De Zaak ondernemer
Bij succesrijk ondernemerschap draait het niet alleen om kennis en kunde. Judith Webber betoogt in haar boek "Laat jezelf zien!" dat het evengoed gaat om wie je bent en wat je betekent voor je klanten

Je boek is een pleidooi voor ‘puur’ ondernemerschap. Dat maakt nieuwsgierig naar de niet-pure, onzuivere ondernemer…
“Een onzuivere ondernemer, dat vind ik wat sterk uitgedrukt. Maar ‘niet puur’ is de ondernemer die opportunistisch is en aanneemt wat er op zijn of haar pad komt, zonder na te denken of dit wel past in het ‘grote plaatje’. Je kunt dan niet het beste van jezelf aan je klant geven, wat ik persoonlijk zonde vind van je potentieel.”

We lezen dat zonder de kracht van Twitter dit boek nooit was verschenen. Vertel eens.
“Als coach en trainer gaf ik via Twitter adviezen en tips. Op enig moment vroeg een klant of ik die adviezen niet kon uitgeven als cadeauboek voor de kerst. Dat was in november 2009, dus kerst was onhaalbaar. Het idee ging op de plank, maar kwam er in het voorjaar weer af toen ik het boek van een mede-twitteraarster tegenkwam. Ik dacht: ‘Dat kan ik dus ook!’ Ik ben op Twitter de vraag gaan stellen: ‘Hoe geef ik een boek uit?’ waarop mijn huidige uitgeefster reageerde. Een week later zaten we om tafel met dit idee en sloten we de deal.”

Geef je jezelf echt bloot in dit boek?
“Ik deel allerlei overtuigingen die mij in de weg zaten om succesvoller te worden. En ik maak de lezer deelgenoot van mijn dagelijkse leven. Ik hoop lezers daarmee te inspireren om ook meer van zichzelf te laten zien: hoe ze naar de wereld kijken, met wie ze zaken willen doen en hoe ze het graag willen. Als je je eigen kracht ten volle ervaart, krijg je voldoening uit je ondernemerschap en volgt succes vanzelf.”

Judith Webber is eigenaar van PureHuman. Haar missie is de wereld puurder te maken. Dit doet ze al coachend, trainend, sprekend en schrijvend aan de hand van de 7 thema’s hartsmotieven, richting, focus, openen, magneetwerking, flow & groei. Daarnaast schrijft ze regelmatig blogs voor De Zaak.

Pensioen Scan 2022
Bouw jij al op een slimme manier je pensioen op? Check nu in 2 minuten welke van de 8 pensioenopties voor jou een zorgeloze oude dag oplevert, met maximaal rendement én inzet van al je belastingvoordeel.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
.
Beleggen in vastgoed is een langetermijnbelegging. Benieuwd wat jouw opties zijn? Lees meer in de brochure. Prognose gemiddeld jaarrendement over 7 jaar: 8,1%.
Lees ook…
Er zit een generatie tussen, toch vonden deze mannen elkaar en zowaar in circulaire keukens. Zeventigplusser Cees van Nispen had het idee, de…
Bagger bracht Wies van Lieshout en Paul Vermeer met elkaar in contact. De één een starter op missie naar een circulaire economie, de ander gepokt en…
Vier jaar sleutelden de oprichters aan Loqed, een slot dat je met je smartphone bedient en in 2020 op de markt kwam. Pierre van den Oord en Jeroen van…