Schiphol gaat samenwerken met Closing the Loop
Schiphol wil in 2030 afvalvrij zijn. Closing the Loop uit Amsterdam gaat ze daar een handje bij helpen. In De Zaak #12 vertelde Joost de Kluijver, eigenaar van Closing the Loop, alles over zijn bedrijf dat mobiele telefoons een tweede leven geeft in Afrika én voorkomt dat ze daar op de schroothoop belanden.

De samenwerking met Schiphol is een goede slag voor Closing the Loop. Joost de Kluijver: “Schiphol is een heel mooie partij. Het is een grote organisatie met hoge circulaire ambities. In eerste instantie maken zij tweeduizend mobiele telefoons ‘grondstofneutraal’. Wij brengen hun oude mobiele telefoons naar Afrika, zodat ze daar kunnen worden hergebruikt.” De samenwerking berust op het ‘één voor één-principe’. “Voor elke nieuwe mobiele telefoon die Schiphol aanschaft, kopen wij in Afrika een oud, kapot mobieltje op. Die belanden daar vaak op de schroothoop of in de illegale recycle-industrie. Wij zorgen dat ze op de juiste manier gerecycled kunnen worden.”

Duurzaamheid wordt tastbaar

Voor bedrijven die duurzaam willen ondernemen is het best lastig hun medewerkers mee te krijgen. Joost: “Het is een communicatieve uitdaging. Met mobiele telefoons, die iedereen gebruikt, laat je zien waarom duurzaam ondernemen van belang is. Je maakt je je circulaire ambities tastbaar voor de medewerkers.”

Samenwerking

Closing the Loop hoopt op meer samenwerking met grote partijen. Uit het bedrijfsleven en in de telecomindustrie. “Dat is niet alleen goed voor ons, maar voor alle betrokkenen in de telecomketen. Voor de gebruikers in Afrika, voor onze lokale partners én voor onze zakelijke klanten hier. Grondstofhergebruik is belangrijk. Dit jaar hebben we zo’n 250.000 mobieltjes kunnen recyclen. Door goede samenwerking krijgen we nog veel meer voor elkaar.”

“In Afrika ligt het goud op straat”

Lees meer over Joost de Kluijver en zijn missie met Closing the Loop in Magazine De Zaak #12.

Verbeter Je Cashflow
Een populaire oplossing is factoring van je facturen. Probeer het uit met 1 factuur.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Voor welke auto ga jij?
Het brede aanbod van Mercedes-Benz is standaard rijk uitgerust en sluit naadloos aan bij de behoeften van de zakelijke rijder. En dat tegen een zeer aantrekkelijke prijs én netto bijtelling.