Schiphol gaat samenwerken met Closing the Loop
Schiphol wil in 2030 afvalvrij zijn. Closing the Loop uit Amsterdam gaat ze daar een handje bij helpen. In De Zaak #12 vertelde Joost de Kluijver, eigenaar van Closing the Loop, alles over zijn bedrijf dat mobiele telefoons een tweede leven geeft in Afrika én voorkomt dat ze daar op de schroothoop belanden.

De samenwerking met Schiphol is een goede slag voor Closing the Loop. Joost de Kluijver: “Schiphol is een heel mooie partij. Het is een grote organisatie met hoge circulaire ambities. In eerste instantie maken zij tweeduizend mobiele telefoons ‘grondstofneutraal’. Wij brengen hun oude mobiele telefoons naar Afrika, zodat ze daar kunnen worden hergebruikt.” De samenwerking berust op het ‘één voor één-principe’. “Voor elke nieuwe mobiele telefoon die Schiphol aanschaft, kopen wij in Afrika een oud, kapot mobieltje op. Die belanden daar vaak op de schroothoop of in de illegale recycle-industrie. Wij zorgen dat ze op de juiste manier gerecycled kunnen worden.”

Duurzaamheid wordt tastbaar

Voor bedrijven die duurzaam willen ondernemen is het best lastig hun medewerkers mee te krijgen. Joost: “Het is een communicatieve uitdaging. Met mobiele telefoons, die iedereen gebruikt, laat je zien waarom duurzaam ondernemen van belang is. Je maakt je je circulaire ambities tastbaar voor de medewerkers.”

Samenwerking

Closing the Loop hoopt op meer samenwerking met grote partijen. Uit het bedrijfsleven en in de telecomindustrie. “Dat is niet alleen goed voor ons, maar voor alle betrokkenen in de telecomketen. Voor de gebruikers in Afrika, voor onze lokale partners én voor onze zakelijke klanten hier. Grondstofhergebruik is belangrijk. Dit jaar hebben we zo’n 250.000 mobieltjes kunnen recyclen. Door goede samenwerking krijgen we nog veel meer voor elkaar.”

“In Afrika ligt het goud op straat”

Lees meer over Joost de Kluijver en zijn missie met Closing the Loop in Magazine De Zaak #12.

Ontvang kortingscode tankpas
Weg met alle reisbonnetjes en ingewikkelde btw-terugvorderingen. Met een zakelijke tankpas ontvang je één overzichtelijke factuur met alle gemaakte kosten. Probeer via De Zaak 3 maanden gratis uit!
Lees hier ons Privacy statement
STARTEN MET CRYPTO’S?
Wil je ook starten met het kopen, verkopen en bewaren van cryptovaluta? Maak nu gratis een account aan bij het grootste handelsplatform van Nederland: Bitvavo, en handel de eerste €1000 zónder transactiekosten. Al meer dan 1 miljoen tevreden gebruikers.
Lees ook…
Als startende ondernemer neem je anno 2022 duurzaamheid natuurlijk meteen mee in je propositie en bedrijfsvoering. Maar ja, hoe dan? En wat kan? Wouter…
Bagger bracht Wies van Lieshout en Paul Vermeer met elkaar in contact. De één een starter op missie naar een circulaire economie, de ander gepokt en…
Vanuit verschillende richtingen vonden deze drie elkaar in Soilmates, hun gezamenlijke onderneming. Dave le Roux, Sander Breedveld en Jasmijn Rijcken…