Voor de 4e editie van ons tijdschrift De Zaak interviewden wij de Nederlandse racetweeling Tim en Tom Coronel. Lees hier wat Tim Coronel zegt over zichzelf en zijn broer Tom.

TIM CORONEL OVER TOM CORONEL

“We willen winnen in alles wat we doen.”

Kartbaan

“Tom is dom en Tim is slim. Dat zeiden we vroeger altijd bij ons thuis. Maar Tom is helemaal niet dom. Het was een ideetje van hém om een kartbaan te beginnen. We bezochten voor het eerst een indoor kartbaan in Ierland, in ’86 of zo.

“Toen onze moeder overleed, hadden we opeens centjes om een eigen baan in Nederland te openen. Mijdrecht en Den Bosch waren ons voor, maar daarna kwam Huizen (NH). Dat doen we sinds 1995.

“Tom is stille vennoot, onze oudste broer Raymond is algemeen directeur en broer Jip doet de horeca.

“En ik, ik ben politieman, brandweerman en Moeder Teresa tegelijk, zeg ik altijd. Ik doe het operationele deel, behalve als we zelf aan het racen of aan het trainen zijn.

We willen de beste zijn

“Bij Tom en mij is er geen enkel verschil tussen mijn en dijn. We zijn een en dezelfde. We hebben geen miljoenen op de bank, maar wat we in business doen, is niet door poen gedreven.

“We willen winnen in alles wat we doen, dus ook in de handel willen we de beste zijn.”

Plasmaschermen

“Tom zit nu in de plasmaschermen, een handeltje dat eigenlijk bij toeval is ontstaan. Een vriend van ons wist die dingen goedkoop op de kop te tikken en binnen de kortste keren hadden we er allemaal eentje. Zoiets gaat dan rondzingen, opeens wil iedereen zo’n scherm.

Racen is echte passie

“Eerst ging dat allemaal via de kartbaan, maar nu is Tom met z’n compagnon Mark Koster en z’n webwinkels echt de grootste in Nederland. Sneeuwkettingen, espressoapparaten en wasmachines, ze doen ze er allemaal bij.

“Het is een succesformule, maar onze echte passie zit toch echt in het racen.”

Formule 1

“Tom had het ver kunnen schoppen in de Formule 1, maar we zijn er domweg te ongezeglijk voor. We nemen geen blad voor de mond, hè. We hebben misschien wat te weinig ontzag voor het hele commerciële circus er omheen.

“Tom heeft eerder gepiekt in de racerij dan ik, maar we weigeren voor elkaar onder te doen. Het is maar goed dat we allebei in verschillende klassen racen, anders rijden we mekaar echt compleet verrot.

Opleiden

“Nu geven we vol gas bij het opleiden van de generatie na ons. Er leek helemaal geen opvolging te zijn en niemand wilde investeren. Dat doe ik nu samen met Tom in Coronel Racing. We helpen jonge jongens naar de top. Mooi werk!”

Dakar

“En we hebben in 2009 voor het eerst samen Dakar gereden, in Zuid-Amerika. Je gaat totaal kapot, je slaapt amper en om de haverklap moet je de auto uitgraven. Bij elke finish lopen de tranen me over de wangen. Toen Tom tegen me zei ‘Rijd jij maar in de zandduinen, dat kun jij beter’, wist ik écht niet wat ik hoorde.”

Tom Coronel: “Aan het diploma hebben we als ondernemer nooit iets gemist” »

Dit interview is afkomstig uit de vierde editie van tijdschrift De Zaak.
Lees ook…
Tonio de Beer is oprichter en eigenaar van Iron Man Wasserij & Stomerij in Bussum. Zijn team bestaat uit 8 medewerkers, onder wie een jonge vrouw met…
Als startende ondernemer neem je anno 2022 duurzaamheid natuurlijk meteen mee in je propositie en bedrijfsvoering. Maar ja, hoe dan? En wat kan? Wouter…
Werken als zelfstandige deden Hedy (50) en Sven (52) los van elkaar al langer. Gedreven door vragen uit hun omgeving maken ze nu samen vlechtwerk van…
‘Joehoe, we zijn compagnons!’ staat bij een vrolijke foto op LinkedIn van Floor Meeder (28) en Lise-Lotte Verhoef (28) bij de Kamer van Koophandel….
Ze waren niet bevriend, hadden nooit met elkaar gewerkt en hadden beiden een prima baan in loondienst. Toch waagden Doreen Borneman (39) uit Zwolle en…