In elk nummer van tijdschrift De Zaak staat een interview met een bijzondere ondernemer. Sommigen zijn al jaren bezig, anderen zijn piepjong. Maar ze zijn allemaal bereid hun ervaringen met u te delen. In deze aflevering: de tips van fietsenbouwer Robert Pieters - Bikes2Go.

Inhoudsopgave

Robert Pieters

Bikes2Go, de éénmans-BV van Robert Pieters, haalde begin 2009 het landelijke nieuws toen bekend werd dat het 6 duizend rijwielen mag leveren aan NS-dochter OV-fiets. Vooral het feit dat hij grote, gevestigde concurrenten als Sparta, Gazelle en Union versloeg, trok de aandacht.

zoals hij zelf zegt: “Zodra ik me ergens in vastbijt, laat ik niet meer los. Dan wordt het een soort sport: ik móet slagen!”

Je hoeft niet groot te zijn om succesvol te zijn

“Kleine ondernemers denken groot. Sta open voor andere invloeden, zo creëert u meer kansen. Kijk verder dan uw eigen stad of regio voor inspiratie. Indien mogelijk: onderneem eens een studiereis.”

“Klein maar fijn! U doet niet onder voor het grootbedrijf. Integendeel, dus waarom zou u de concurrentie daarmee uit de weg gaan?!”

Let op bij financiering

“Vaar op uw intuïtie en staar u niet blind op de financiering die iemand u belooft. Succes in zaken heeft alles met onderbuikgevoelens te maken.”

“Ik had hier een partij aan tafel met een kant-en-klaar contract. Die wilde mij een achterstallige lening verschaffen, maar ze bleken bij nader onderzoek zelf geen enkel geld te bezitten. Ik heb een goede advocaat om me te beschermen tegen dit soort praktijken.”

Volhouden

“Durf te experimenteren. Een goed idee? Maak tijd vrij om er handen en voeten aan te geven.”

“Nóóit bij de pakken neer gaan zitten! Blijf optimistisch. Waar een wil is, is écht ook een weg.”

“De oplossing die u zoekt, is soms dichterbij dan u denkt. Benut uw netwerk ten volle, en dan niet alleen de zakelijke contacten.”

Terug naar tips voor topondernemers 2009 »


Bovenstaande tips zijn afkomstig uit het interview met Robert Pieters, dat verscheen in tijdschrift De Zaak, nummer 2, maart 2009. U kunt dit interview online lezen via digitaal bladeren.

Eerdere nummers van De Zaak vindt u op onze tijdschriftpagina.

Help de slachtoffers en doneer
Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens.
Hoe ver ben jij met automatiseren?
Het MKB is vaak (te) veel tijd kwijt aan administratieve taken en mist actueel inzicht. Wat is jouw automatiseringsbehoefte? Ontvang direct jouw resultaten.
Lees ook…
Vier jaar sleutelden de oprichters aan Loqed, een slot dat je met je smartphone bedient en in 2020 op de markt kwam. Pierre van den Oord en Jeroen van…
Als pizzabezorger maakte Hajo Bertrand kennis met de bezorg- en afhaalbusiness. Na diverse avonturen als franchisenemer begon hij zijn eigen sushi…
‘Joehoe, we zijn compagnons!’ staat bij een vrolijke foto op LinkedIn van Floor Meeder (28) en Lise-Lotte Verhoef (28) bij de Kamer van Koophandel….