De aanval van Rusland op Oekraïne is een aanval waarbij veel slachtoffers vallen. De Zaak veroordeelt de aanval dan ook uitdrukkelijk en zal de slachtoffers van het conflict op de volgende manieren steunen.

Doneren

Vanuit De Zaak raden wij het aan om te helpen via bestaande, professionele initiatieven en organisaties. Deze organisaties worden door De Zaak gesteund. Namens De Zaak hebben wij zelf aan Giro555 gedoneerd.

Onderwerp
Naam
Wat doen ze?
Algemeen
Giro555 (voorheen Giro999)
Samenwerkingsverband van 11 grote hulporganisaties
Vluchtelingen
UNHCR: VN Vluchtelingenorganisatie
UNHCR biedt levensreddende hulp en helpt miljoenen vluchtelingen bij het opbouwen van een beter bestaan. We zorgen voor onderdak, voedsel, schoon drinkwater, medische zorg en andere noodzakelijke goederen. Voor mensen die willen terugkeren naar huis regelen we vervoer en hulppakketten en zorgen we voor nieuwe middelen van bestaan.
Vluchtelingen
Stichting Vluchteling
Stichting Vluchteling biedt hulp aan vluchtelingen en ontheemden wereldwijd. Bij acute nood zorgen we voor directe hulp, zoals onderdak, medische zorg, hulpgoederen, voedsel, schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen.
Medicijnen
Rode Kruis
Het Rode Kruis helpt getroffenen ter plaatse en mensen die op de vlucht slaan met voedsel, water, medische zorg en psychosociale hulp.
Kinderen
SOS kinderdorpen
Het beschermen van kinderen, families en het faciliteren van familieherenigingen.
Kinderen
Unicef
‘s Werelds grootste kinderrechtenorganisatie.
Onafhankelijk nieuws
The Kiev Independent
Krant
Onafhankelijk nieuws
Free Press Unlimited
Onafhankelijk nieuws en informatie beschikbaar maken én houden voor iedereen. Dat is onze missie.
Dieren
IFAW
Helpt ondermeer dieren die achter zijn gebleven in Oekraïne.
Lees ook…
Werken als zelfstandige deden Hedy (50) en Sven (52) los van elkaar al langer. Gedreven door vragen uit hun omgeving maken ze nu samen vlechtwerk van…
Als startende ondernemer neem je anno 2022 duurzaamheid natuurlijk meteen mee in je propositie en bedrijfsvoering. Maar ja, hoe dan? En wat kan? Wouter…
Ze waren niet bevriend, hadden nooit met elkaar gewerkt en hadden beiden een prima baan in loondienst. Toch waagden Doreen Borneman (39) uit Zwolle en…
Tonio de Beer is oprichter en eigenaar van Iron Man Wasserij & Stomerij in Bussum. Zijn team bestaat uit 8 medewerkers, onder wie een jonge vrouw met…
‘Joehoe, we zijn compagnons!’ staat bij een vrolijke foto op LinkedIn van Floor Meeder (28) en Lise-Lotte Verhoef (28) bij de Kamer van Koophandel….