18 February 2015
Nederland kent ongelooflijk veel goede (product)ontwerpers. Hun werk wordt vaak niet alleen hier, maar ook over de grenzen verkocht. De Zaak presenteert drie mooie, toegankelijke en vooral bruikbare producten voor de ondernemende mens.
1. Neerlands trots
Decoded! Het is het enige Nederlandse merk dat accessoires voor mobiele apparaten verkoopt via de officiële Apple Stores (wereldwijd). Klanten zijn onder meer KLM en Heineken en zelfs Koning Willem-Alexander beschermt zijn iPhone met een leren omslag van het Nederlandse Decoded. Niet zo gek, want dit bedrijf maakt echt heel mooie omslagen voor mobiele apparaten, tassen en portemonnees. Mét rood-wit-blauw vlaggetje aan de zijkant. Let op: het is geen webwinkel, wel zie je online de winkeladressen.
Decoded MacBook Air Slim Cover, € 99,95 (decodedbags.com).
 
2. Hoe zit dat?
Geboren als idee op een festival en uitgegroeid tot een succesvol bedrijfsplan: een opvouwbaar krukje van stevig karton. Ontwerper Tim Várdy bedacht de Dutch Design Chair in 2011 en inmiddels zitten over de hele wereld mensen op zijn krukje, dat maar liefst 200 kilo kan dragen! Geeft elke vergader- of ontvangstruimte cachet. 
Dutch Design Chair, € 19,95 (dutchdesignbrand.com).
 
3. Houden van hout
De hit van vorige zomer: houten zonnebrillen. Niet meteen doorbladeren. Want het Nederlandse Wooden Made heeft nu namelijk mooie nieuwe modellen mét zakelijke uitstraling die daarmee ook voor ondernemers geschikt zijn. Zoals ‘Vermont’, handgemaakt van bamboe, voor dat eerste voorjaarszonnetje.
Zonnebril Vermont, UV-400, € 46,95 (woodenmade.nl).
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Lees ook…