De app 'EHBO op zak' van het Rode Kruis zou - naast een BHV'er - verplicht moeten worden in ieder bedrijf. Beter nog, op iedere verkochte smartphone.

EHBO op zak
Ieder bedrijf met meer dan één personeelslid wordt geacht een bedrijfshulpverlener (BHV’er) in dienst te hebben. Iemand die minstens één keer per jaar op cursus gaat en daar de laatste kneepjes van eerstehulpverlening wordt bijgebracht. Ongelukken zitten immers in de kleinste hoekjes. En dan is het prettig en veilig als er iemand in het bedrijf weet wat hij of zij moet doen, waar de EHBO-koffer hangt, wat de ontruimingsprocedure is en hoe de brandblusser werkt. Maar iedereen reageert anders in een noodsituatie.

En dan kan het handig zijn om tijdens een calamiteit hulp achter de hand te hebben. Het Rode Kruis heeft daar handig op ingespeeld met een EHBO-app. Daarin staat voor praktisch ieder ongeluk, noodgeval en zelfs gestoten teen wat u moet doen. Uiteraard ontbreekt de reanimatiehandleiding niet. Met gesproken instructies!

Voor de absolute noodgevallen zit er een noodknop in de app: die belt direct het alarmnummer 112. Naast een BHV’er zou ook deze app verplicht moeten worden in ieder bedrijf. Beter nog: op iedere verkochte smartphone.

App: EHBO op zak
Afzender: Rode Kruis
Beschikbaar voor: Android, Apple en Windowsphones
Kosten: gratis
Oordeel De Zaak: *****

Naar het overzicht van alle apps voor ondernemers »

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Lees ook…