9 oktober 2015

DE KOK
Al zijn hele leven is Arvid Bergström bezig met lekker eten en drinken. Als kok bij bij Bierista TV en chef-kok bij Brouwerij Kompaan brengt hij zijn passie over op een groot publiek. Arvid ziet graag mensen genieten en als hij praat over welk gerecht past bij welk bier, krijg je trek.

DE BROUWERS
Jasper Langbroek en Jeroen van Ditmarsch zijn beste vrienden. Zij wilden een fris, goed doordrinkbaar bier maken en al snel was de Bondgenoot geboren. Daarna volgden andere bieren. Sinds kort hebben ze naast hun brouwerij Kompaan ook een proeflokaal geopend. Er zijn twintig taps en zo kunnen de gasten genieten van bieren van Kompaan en andere brouwerijen.

Bondgenoot met Zalm
De Kompaan-Bondgenoot is een hoppig blond bier. Het heeft een relatief hoge bitterheid vergelijkbaar met pils. Het bittere van deze blond past goed bij het vettige van een zachte, maar volvette zalmmousse. Het is een uitstekende combinatie om de maaltijd mee te beginnen.

Vrijbuiter met spareribs
De Kompaan-Vrijbuiter is een krachtige, soepele porter. De smaak is vol gebrande tonen uit donker mout en bitters uit zowel mout als hop. De Vrijbuiter smaakt goed met kruidige en zoet gemarineerde buikribben of spareribs. Helemaal als het vlees sappig van het bot afglijdt.

Bloedbroeder met een kaasplateau
Dit is een combinatie voor liefhebbers van zware bieren. De Bloedbroeder is een volle, donkere Russian Imperial Stout. Zwart- en volgebrande smaken komen naar boven. Bitters en karamelsmaken wisselen elkaar af. Dit is een heerlijk bier om naar een kaasplateau te degusteren. Op het plateau kun je de volgorde kazen plaatsen: een blauwe schimmelkaas, harde geitenkaas, zachte romige camembert en oude fenegriekkaas. Serveer dit met selderiezout, mosterd en het liefste met bier- of appelstroop.

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Zakelijke autoverzekering

Uitgebreide dekking, een uitstekende service en extra exclusieve collectieve korting via De Zaak. Benieuwd hoeveel jij kan besparen?

Lees ook…