Slechts drie forten in Nederland zijn particulier eigendom. Een daarvan is van Frank Bart, die het vervallen bolwerk verbouwde tot Fort Resort Beemster: een wellnesscentrum met twee restaurants, een hotel en zalen voor feesten, partijen en vergaderingen.

Dat Bart meteen zijn kans greep toen de gemeente het oude fort in de verkoop zette, was geen toeval. “Dit is het tweede fort in onze familie. Vier kilometer verderop heeft mijn broer een wijnimport in een fort.”

Vreemde eend
Hij is liefhebber van wellness, en dat werd de bestemming. “Ik ben een beetje een vreemde eend in de bijt, als aannemer. Maar daardoor heb ik wel de hele verbouwing in eigen beheer kunnen doen. Ik ben eigenaar, architect, exploitant en aannemer in één.”

Comfort staat voorop bij Bart. Tijdens een rondleiding laat hij zien dat hij in de whirlpool een ligplateau heeft gebouwd. “Zo kunnen de gasten lekker languit liggen in plaats van rechtop op een bankje zitten.” Daarnaast heeft hij in een van de sauna’s banken gemaakt in de vorm van een ligstoel en is er een kamer vol met in de grond verzonken waterbedden. De inrichting verraadt invloeden uit Azië en het Midden-Oosten. Veel ornamenten zijn uit Bali geïmporteerd en het terras bij de feestzaal is een Bedoeïenenkamp.

Kwaliteit en rust
Het resort loopt al sinds de opening in 2012 erg goed, vertelt Bart. Vooraf reserveren is dan ook aan te raden. “Ik wil dat gasten kwaliteit ervaren en tot rust kunnen komen. Daarom mogen er maximaal 250 bezoekers per dag naar binnen.”

 

Auteur: Nerina Vilchez

 

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Lees ook…