Bijzaak: de wereld redden
Bijenkasten plaatsen op het dak, dat klinkt als een gevaarlijke bezigheid. Jesse Moerkerk en zijn dappere mede-imkers doen het maar al te graag, want zij hebben een missie.
In de nieuwste video van Vreemde Vogel klimmen we het dak op voor een gesprek met Jesse Moerkerk, de oprichter van Bijzaak. Met zijn bedrijf wil Moerkerk op elk kantoordak in Nederland een bijenvolk plaatsen. Niet om daar rijk van te worden, maar om de wereld te redden. De slogan van Bijzaak is ‘red de bij, red de wereld’. Deze insecten zijn namelijk cruciaal voor onze biodiversiteit, maar de beestjes hebben het moeilijk. Pesticiden en ziektes zorgen al meer dan tien jaar voor bijensterfte. Om daar iets aan te doen, begon Jesse een paar jaar geleden zelf met een paar bijenkasten in zijn tuin. Maar hij wilde meer impact maken, dus pakte hij het groter aan. Jesse: “Er zijn zoveel ongebruikte daken van bedrijven in Nederland, al die oppervlakte kun je voor iets beters gebruiken. Zoals bijen houden.” Inmiddels staan zijn kasten op daken van bedrijven en overheidsinstanties in heel Nederland.
Help de slachtoffers en doneer
Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens.
Zakelijke autoverzekering
Uitgebreide dekking, een uitstekende service en extra exclusieve collectieve korting via De Zaak. Benieuwd hoeveel jij kan besparen?
Lees ook…