Reporters Claartje Vogel en Romy Donk gingen met de camera op pad naar Harderwijk. Hier staat Van Delft: de grootste pepernotenfabriek ter wereld. Wat ontdekten zij hier?

Claartje en Romy hadden een interviewafspraak met directeur en ondernemer Oscar de Lange. Hij vertelt alles over de nieuwste pepernotentrends en het ondernemerschap in zijn pepernoten- en koekjesfabriek. “Je kunt veel variëren in de smaken en verpakkingen van pepernoten. Je kan er heel leuke dingen mee doen, ondanks dat het zo’n oud en traditioneel product is. Dit jaar brengen we bijvoorbeeld ook honingtaai op de markt”, legt De Lange uit.

Zo’n 70 procent van alle pepernoten in Nederland komt uit de fabriek ‘Van Delft’. “Wij produceren bijna alle huismerken. Dat zijn dus de pepernoten van de Albert Heijn, maar ook die van de Hema en andere winkels.” Ze moeten al vroeg beginnen met produceren in de fabriek. Er wordt namelijk zoveel snoepgoed gegeten rond Sinterklaas, dat Van Delft bijna het hele jaar bezig is om aan de consumentenvraag te kunnen voldoen.

Lees het hele verhaal in het tijdschrift. 

Lees ook…