Reportage: grootste pepernotenfabriek ter wereld
Reporters Claartje Vogel en Romy Donk gingen met de camera op pad naar Harderwijk. Hier staat Van Delft: de grootste pepernotenfabriek ter wereld. Wat ontdekten zij hier?

Claartje en Romy hadden een interviewafspraak met directeur en ondernemer Oscar de Lange. Hij vertelt alles over de nieuwste pepernotentrends en het ondernemerschap in zijn pepernoten- en koekjesfabriek. “Je kunt veel variëren in de smaken en verpakkingen van pepernoten. Je kan er heel leuke dingen mee doen, ondanks dat het zo’n oud en traditioneel product is. Dit jaar brengen we bijvoorbeeld ook honingtaai op de markt”, legt De Lange uit.

Zo’n 70 procent van alle pepernoten in Nederland komt uit de fabriek ‘Van Delft’. “Wij produceren bijna alle huismerken. Dat zijn dus de pepernoten van de Albert Heijn, maar ook die van de Hema en andere winkels.” Ze moeten al vroeg beginnen met produceren in de fabriek. Er wordt namelijk zoveel snoepgoed gegeten rond Sinterklaas, dat Van Delft bijna het hele jaar bezig is om aan de consumentenvraag te kunnen voldoen.

Lees het hele verhaal in het tijdschrift. 

Pensioen Scan 2022
Bouw jij al op een slimme manier je pensioen op? Check nu in 2 minuten welke van de 8 pensioenopties voor jou een zorgeloze oude dag oplevert, met maximaal rendement én inzet van al je belastingvoordeel.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Proefrit: Mercedes EQB
De EQB is de ultieme ruime elektrische SUV voor het gezin. Elektrisch, ruim en dynamisch. Nieuwsgierig geworden? Ervaar de EQB nu zelf en reserveer jouw proefrit.