Nederland telt ongeveer 35 duizend franchisevestigingen. Dat aantal neemt elk jaar nog steeds toe. Waarom is de franchiseformule zo populair bij ondernemers? Danny Doesburg vertelt in deze video waarom hij een franchisewinkel begon. Martin van den Berg (GIBO-groep) legt uit waarom hij dat zo goed doet.

Inhoud video

Danny Doesburg – broer van oud-keeper Pim – vertelt hoe hij een Intersport-winkel heeft overgenomen en welke bijzondere relatie hij heeft opgebouwd met zijn franchisegever. Martin van den Berg, franchiseadviseur bij de GIBO-groep, legt uit waarom Doesburg het zo goed doet en hoe andere franchisenemers daarvan kunnen leren.

‘Deel je kennis met de franchisegever’

Doesburg nam de winkel in 2009 over van een plaatselijke concurrent. Hij heeft heel veel kennis van alles wat met voetbal heeft te maken, maar klanten verwachten dat hij net zo veel weet van andere sporten. Bij Intersport kan hij trainingen volgen om zijn kennis bij te spijkeren.

Op zijn beurt vertelt Danny aan Intersport wat de franchisegever beter kan doen als het  voetbalartikelen betreft. Zo hebben beide partijen baat bij de relatie en – misschien nog wel het allerbelangrijkste – profiteert de klant er het meeste van.

Overigens heeft Doesburg nog steeds contact met de oude eigenaar. Hij helpt nog zo af en toe in de winkel en geeft advies over de inkoop en samenwerking met de franchisegever.
‘Het is net als met een voetbalteam’, zegt Doesburg, ‘Dat wint pas als de juiste man op de juiste plaats staat.’

Hoe ver ben jij met automatiseren?
Het MKB is vaak (te) veel tijd kwijt aan administratieve taken en mist actueel inzicht. Wat is jouw automatiseringsbehoefte? Ontvang direct jouw resultaten.
Pensioen Scan 2022
Bouw jij al op een slimme manier je pensioen op? Check nu in 2 minuten welke van de 8 pensioenopties voor jou een zorgeloze oude dag oplevert, met maximaal rendement én inzet van al je belastingvoordeel.
Lees ook…