Je stelt een lease-auto ter beschikking aan een werknemer met het recht op privé-gebruik. Moet dat in de arbeidsovereenkomst worden vastgelegd?

Antwoord van een van onze adviseurs bij De Zaak
“Nee, dat een lease auto hoeft niet expliciet in de arbeidsovereenkomst te worden opgenomen. Maar het is, arbeidsrechtelijk gezien, wel handig om hier het een en ander over vast te leggen.

Is de leaseauto bijvoorbeeld een secundaire arbeidsvoorwaarde, dan behoort dit tot het loon en kun je, als de werknemer bijvoorbeeld langere tijd ziek is, niet zomaar het recht op privé-gebruik intrekken.”

Leg afspraken met een werknemer over het gebruik van een lease-auto vast in deze modelovereenkomst »

Gaat het om een wagen die meer als een ‘working tool’, dus als een dienstauto, wordt gebruikt? Zet afspraken daarover zwart op wit met dit handige hulpmiddel »

Tip: Er komen steeds meer (betaalbare) elektrische automodellen op de markt, en de transitie naar elektrische mobiliteit versnelt. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Download gratis e-magazine "Elektrische mobiliteit in de praktijk"

Ook goed om te weten
“Als een werknemer met een lease-auto langere tijd ziek is, en hij levert de auto in, dan stopt ook de bijtelling. Deze wordt namelijk alleen berekend over het werkelijke gebruik van de auto.

En: voor de fiscus bent u wél verplicht om bepaalde zaken als een lease auto vast te leggen in het arbeidsovereenkomst, zoals wie van de zakelijke auto gebruik maakt.”

Benieuwd hoe de transitie naar elektrische mobiliteit er in de praktijk uitziet? Lees dan het gratis e-magazine.

Lees ook dit artikel: Auto voor uw werknemer? Dit komt erbij kijken »

Gratis e-magazine: Elektrische mobiliteit
Waarom is elektrificering van je wagenpark belangrijk? Waar begin je mee als je je medewerkers (en klanten) hierin wilt faciliteren? En wat zijn de ervaringen van elektrische rijders tot nu toe?
Zakelijk leasen

ALD Automotive, partner van De Zaak

ALD Automotive is een wereldwijde speler in de financiering en het beheer van mobiliteit. Vrijheid in mobiliteit, dat is onze missie. We ontwerpen mobiliteit voor zowel het bedrijf, het individu als het hele gezin. Bij ALD Automotive zijn er veel varianten en oplossingen mogelijk op het gebied van zakelijk leasen. Wij bieden je voor ieder budget en elke mobiliteitswens een flexibele en kostenefficiënte oplossing, met de beste persoonlijke service. Dit bieden we aan steeds meer klanten, want ALD Automotive groeit al jarenlang sneller dan de markt.

Bekijk alle artikelen van ALD Automotive >

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Gratis e-magazine: Elektrische mobiliteit
Waarom is elektrificering van je wagenpark belangrijk? Waar begin je mee als je je medewerkers (en klanten) hierin wilt faciliteren? En wat zijn de ervaringen van elektrische rijders tot nu toe?

Lees ook…