Iemand aannemen in een uitkeringssituatie kan u mogelijk een aanzienlijke besparing op uw loonkosten opleveren. Bij een proefplaatsing hoeft u bijvoorbeeld 3 maanden geen salaris te betalen.

Proefplaatsing
Als u op zoek bent naar personeel, dan loont het de moeite om iemand aan te nemen vanuit een uitkeringssituatie. U kunt dan mogelijk aanzienlijk besparen op uw loonkosten. Door bijvoorbeeld met een proefplaatsing te beginnen, hoeft u de werknemer de eerste drie maanden van het dienstverband geen salaris te betalen: het UWV betaalt de uitkering dan door.

Vraag de proefplaatsing wel vóór aanvang van het dienstverband aan, alleen dan is dit mogelijk.

Premies
Neemt u een oudere werknemer in dienst (ouder dan 50 jaar) vanuit de WW, dan krijgt u recht op maximaal € 7.000 premiekorting per jaar voor de duur van maximaal drie jaar. Zo zijn er nog meer premies, subsidies en kortingen.

Veelgestelde vraag
Eén vraag is veel gesteld: hoe kom ik erachter dat een potentiële werknemer een uitkering ontvangt? Het antwoord is eenvoudig: door het te vragen!

Bron: Flynth

.
Beleggen in vastgoed is een langetermijnbelegging. Benieuwd wat jouw opties zijn? Lees meer in de brochure. Prognose gemiddeld jaarrendement over 7 jaar: 8,1%.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Ook praktische tips in je mailbox?
Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste artikelen, gratis whitepapers en handige tips en tricks voor ondernemers.
Lees hier ons Privacy statement