Een werkgever weigert om de verklaring bij de Belastingdienst in te dienen. Heeft de werknemer dan nog rechtsmiddelen om hem te bewegen alsnog de verklaring in te dienen?

“De werknemer moet de verklaring UZGB bij de Belastingdienst indienen via zijn werkgever. Stel dat de werkgever weigert om de verklaring bij de Belastingdienst in te dienen. Heeft de werknemer dan nog rechtsmiddelen om de werkgever te bewegen alsnog de verklaring in te dienen?”

Antwoord
Nee, als de werkgever weigert om de verklaring in te dienen dan zal de werknemer zich daarbij moeten neerleggen. De werkgever kan weigeren om mee te werken aan het indienen van een verklaring als hij bijvoorbeeld besluit dat de bestelauto’s ná de werktijd achter het hek moeten staan.

Terug naar: 11 vragen over de Verklaring Uitsluitend Zakelijk Gebruik Bestelauto »

Help de slachtoffers en doneer
Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Voor welke auto ga jij?
Het brede aanbod van Mercedes-Benz is standaard rijk uitgerust en sluit naadloos aan bij de behoeften van de zakelijke rijder. En dat tegen een zeer aantrekkelijke prijs én netto bijtelling.