Dit formulier helpt u bij het beoordelen van (een groot aantal) sollicitatiebrieven. Als iedereen die de brieven leest deze lijst invult, is snel duidelijk welke brieven door alle (of de meeste) lezers positief worden gewaardeerd.

Als u aan brief nummer twintig bent, is het vrijwel onmogelijk om nog gedetailleerd te weten wat er in vorige brieven stond. Laat daarom onderstaand schema invullen door een ieder die de brieven leest. Als u de resultaten vergelijkt, blijkt waarschijnlijk dat er een aantal brieven is, dat door alle lezers positief is gewaardeerd. Dat zijn de eersten om op te roepen.

Brief nummer:
Naam sollicitant:

Beoordeling brief
Ruim voldoende
Voldoende
Redelijk
Slecht
Ziet de brief er verzorgd uit?
Geeft de brief weer waarom de sollicitant gemotiveerd is voor de functie?
Is de opleiding in overeenstemming met de functie?
Werkervaring sollicitant
Heeft de sollicitant specifieke kennis of ervaring die voor u van nut kunnen zijn?
Woont de sollicitant binnen een redelijke afstand van uw bedrijf?
Geeft de sollicitant er blijk van in de toekomst hogerop te willen?
Algemene indruk

Conclusie na bespreking: Oproepen/Afwijzen/In portefeuille houden

Heeft u minder brieven te beoordelen, dan kunt u de gegevens ook in één overzicht samenvoegen. Bijvoorbeeld zoals hieronder:

Brief nummer:
1
2
3
4
5
6
7
8
Naam sollicitant:
Indruk brief
Motivatie
Opleiding
Kennis
Werkervaring
Overige ervaring
Beschikbaarheid
Overige eisen
Eindoordeel:

Vul in: score ++, +, +/-, -, —

Bereken autoverzekering besparing
Altijd met een gerust gevoel de weg op, met de uitgebreide autoverzekering van Allianz voor personenauto’s en bestelwagens. En met de onlangs verlaagde tarieven kan je nu tot €500 per jaar besparen.
15% korting op een Acer Chromebook
De ChromeOS devices van Acer zijn de veiligste oplossing op werkgebied. Profiteer nu via De Zaak met de kortingscode DEZAAK15 van 15% korting op je nieuwe Acer Chromebook.
Lees ook…
Werknemers die een (nieuwe) hypotheek aanvragen, zullen bij jou aankloppen voor een werkgeversverklaring. Meestal zul je deze probleemloos…
Zit een van je werknemers thuis met een burn-out? De verleiding kan groot zijn om hem dan maar met rust te laten. Toch is dit niet altijd…
i.s.m.
Ga je voor het eerst personeel aannemen? Of sta je op het punt je team uit te breiden met een nieuwe medewerker? Dan heb je een arbeidscontract, ook…