Bestelauto wordt gebruikt door meerdere werknemers. De laadruimte is volgeladen, de bijrijderstoel is vies en vettig. Wel of geen bijtelling toepassen of moeten werknemers een verklaring UZGB aanvragen?

“Een bestelauto wordt gebruikt door meerdere werknemers. De laadruimte is volgeladen met gereedschappen en dergelijke. De bijrijderstoel is vies en vettig. Is dit voldoende reden om geen bijtelling toe te passen of moeten alle werknemers een verklaring UZGB aanvragen?”

Antwoord
Als de bestelauto is aan te merken als een bestelauto die door aard of inrichting uitsluitend of nagenoeg uitsluitend geschikt is voor het vervoer van goederen, valt de bestelauto niét onder de werking van artikel 13bis wet LB. Voor deze auto geldt dat als loon in natura het aantal kilometers x de kilometerprijs in aanmerking genomen worden.

Het gebruik van de verklaring UZGB is overigens niet verplicht. Het betreft een aanvullende maatregel naast de andere reeds bestaande uitzonderingssituaties van artikel 13 bis van de Wet op de Loonbelasting of artikel 3.20 van de Wet inkomstenbelasting 2001.

Terug naar: 11 vragen over de Verklaring Uitsluitend Zakelijk Gebruik Bestelauto »

Proefrit: Mercedes EQB
De EQB is de ultieme ruime elektrische SUV voor het gezin. Elektrisch, ruim en dynamisch. Nieuwsgierig geworden? Ervaar de EQB nu zelf en reserveer jouw proefrit.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
.
Beleggen in vastgoed is een langetermijnbelegging. Benieuwd wat jouw opties zijn? Lees meer in de brochure. Prognose gemiddeld jaarrendement over 7 jaar: 8,1%.