Bij een sociale werkplaats kunt u terecht als u eenvoudige werkzaamheden wilt uitbesteden. Dit kan vaak goedkoop en flexibel. Ook kunt u een werknemer van een sociale werkplaats en werkplek in uw eigen bedrijf aanbieden.

Inhoudsopgave

Sociale werkplaats

Een sociale werkplaats biedt een beschutte werkomgeving voor mensen met een zogeheten indicatie WSW (Wet sociale werkvoorziening). Dat betekent dat ze door een handicap niet in een gewone baan, maar wel in een aangepaste omgeving, kunnen werken. Verder zijn ze in staat om regelmatig te werken, willen ze graag een baan en staan ze ingeschreven bij UWV Werkbedrijf. 

De werkzaamheden die worden verricht zijn vaak eenvoudig en makkelijk onder de knie krijgen, zoals montage en verpakken. Fysiek en mentaal zwaar werk komt niet in aanmerking.

De perfecte nieuwe werknemer vinden. Dat kan een behoorlijke zoektocht zijn! Hoe schrijf je bijvoorbeeld een pakkende vacaturetekst? Welke vragen wil je stellen in een sollicitatiegesprek? En welke rol speelt technologie in hr & recruitment? Ontdek Indeed Inspiration, hét platform waar je een schat aan inspirerende artikelen, video’s en e-books vindt. Zo ben je weer een stap verder bij het vinden van jouw toptalent.

Werk uitbesteden aan een sociale werkplaats

Wil je werk uitbesteden aan een sociale werkplaats? Daarvoor kan je terecht bij een SW-bedrijf.

Voordelen

  • De werknemers zijn vaak zeer gemotiveerd
  • Je kan relatief eenvoudig meer mensen inzetten
  • Je toont maatschappelijke betrokkenheid
  • Subsidie van het Rijk en de gemeenten

Werkplek bij je in het bedrijf

Overweeg je om een SW-er in dienst te nemen? Dat kan op twee manieren:

Detachering

De Sw-er wordt aan jou uitgeleend en blijft dus in dienst bij het SW-bedrijf. Je betaalt een financiële vergoeding op basis van het functieloon en de verdiencapaciteit* van de SW-er.

De verantwoordelijkheid voor de begeleiding ligt bij jou.

Voordelen

  • Flexibele contracten
  • Minder administratieve lasten
  • Geen risico bij ziekte

Begeleid werken

In dit geval komt de SW-er bij jou in dienst conform jouw CAO. Je bent dus de werkgever en betaalt het salaris. Afspraken daarover maak je na een proefperiode.

Voordelen

  • Begeleiding door SW-bedrijf
  • Loonkostensubsidie op basis van de verdiencapaciteit* van de SW’er

* Verdiencapaciteit: De capaciteiten en vaardigheden van een SW’er vergeleken met die van een reguliere medewerker in dezelfde functie.

Altijd de juiste medewerkers vinden én aan je bedrijf verbinden? Indeed Inspiration is jouw bron voor tips & advies van experts. 

Lees ook…
Feedback geven kan lastig zijn maar wanneer je een aantal regels volgt kun je effectieve feedback geven die waardevol is en op een constructieve manier…
Als ondernemer ontkom je er niet aan dat sollicitaties tegenwoordig vaak online zijn. En op die manier een sollicitatiegesprek voeren heeft ook best…
Jaarlijks krijgen een miljoen mensen in Nederland te maken met grensoverschrijdend gedrag op werk, zoals pesten, seksuele intimidatie en discriminatie….
Op zoek naar personeel? In deze krappe arbeidsmarkt moet je jezelf goed voorbereiden en verschillende methodes gebruiken. Denk aan het werven van…
Een werknemer is een kersverse moeder of trotse papa geworden. Die werknemer wil minder werken om te wennen aan de nieuwe gezinssituatie. Nog even…
Vrijwilligerswerk is een belangrijk onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen voor bedrijven. Als ondernemer is het belangrijk om…