De sociale werkplaats
Bij een sociale werkplaats kunt u terecht als u eenvoudige werkzaamheden wilt uitbesteden. Dit kan vaak goedkoop en flexibel. Ook kunt u een werknemer van een sociale werkplaats en werkplek in uw eigen bedrijf aanbieden.

Inhoudsopgave

Sociale werkplaats

Een sociale werkplaats biedt een beschutte werkomgeving voor mensen met een zogeheten indicatie WSW (Wet sociale werkvoorziening). Dat betekent dat ze door een handicap niet in een gewone baan, maar wel in een aangepaste omgeving, kunnen werken. Verder zijn ze in staat om regelmatig te werken, willen ze graag een baan en staan ze ingeschreven bij UWV Werkbedrijf. 

De werkzaamheden die worden verricht zijn vaak eenvoudig en makkelijk onder de knie krijgen, zoals montage en verpakken. Fysiek en mentaal zwaar werk komt niet in aanmerking.

De perfecte nieuwe werknemer vinden. Dat kan een behoorlijke zoektocht zijn! Hoe schrijf je bijvoorbeeld een pakkende vacaturetekst? Welke vragen wil je stellen in een sollicitatiegesprek? En welke rol speelt technologie in hr & recruitment? Ontdek Indeed Inspiration, hét platform waar je een schat aan inspirerende artikelen, video’s en e-books vindt. Zo ben je weer een stap verder bij het vinden van jouw toptalent.

Werk uitbesteden aan een sociale werkplaats

Wil je werk uitbesteden aan een sociale werkplaats? Daarvoor kan je terecht bij een SW-bedrijf.

Voordelen

  • De werknemers zijn vaak zeer gemotiveerd
  • Je kan relatief eenvoudig meer mensen inzetten
  • Je toont maatschappelijke betrokkenheid
  • Subsidie van het Rijk en de gemeenten

Werkplek bij je in het bedrijf

Overweeg je om een SW-er in dienst te nemen? Dat kan op twee manieren:

Detachering

De Sw-er wordt aan jou uitgeleend en blijft dus in dienst bij het SW-bedrijf. Je betaalt een financiële vergoeding op basis van het functieloon en de verdiencapaciteit* van de SW-er.

De verantwoordelijkheid voor de begeleiding ligt bij jou.

Voordelen

  • Flexibele contracten
  • Minder administratieve lasten
  • Geen risico bij ziekte

Begeleid werken

In dit geval komt de SW-er bij jou in dienst conform jouw CAO. Je bent dus de werkgever en betaalt het salaris. Afspraken daarover maak je na een proefperiode.

Voordelen

  • Begeleiding door SW-bedrijf
  • Loonkostensubsidie op basis van de verdiencapaciteit* van de SW’er

* Verdiencapaciteit: De capaciteiten en vaardigheden van een SW’er vergeleken met die van een reguliere medewerker in dezelfde functie.

Altijd de juiste medewerkers vinden én aan je bedrijf verbinden? Indeed Inspiration is jouw bron voor tips & advies van experts. 

Indeed
Nieuw personeel werven?
Talent is schaarser dan ooit, het aanbod in vacatures verschuift en werving en selectie vindt steeds vaker op afstand plaats. Lees deze 5 redenen waarom werkgevers waardevolle kandidaten verliezen tijdens het recruitmentproces én tips hoe je dit kunt voorkomen.
Tip: Werknemers door laten werken na hun pensioen
Met deze krappe arbeidsmarkt wil je jouw ervaren werknemer misschien door laten werken na zijn pensioen. Dan kan via de de populaire Doorwerkregeling. Dit en meer op Ideale later.
Lees ook…
Zit die ene medewerker nog wel lekker in zijn vel? Houdt hij zich de gemaakte werkafspraken? Op deze vragen krijg je als werkgever antwoord door…
Pauzes zijn belangrijk. Even ontspannen om daarna weer goed effectief aan de slag te gaan gaan. Maar wanneer werknemers een pauze hebben en totaal niet…
Het is zo makkelijk als je even wat extra handjes nodig hebt: een flexibele kracht inhuren via het uitzendbureau. Maar de arbeidspositie van…