Dit kan fleet management voor uw MKB-bedrijf
betekenen
Goede grip op de vloot houden is de manier waarop de kosten beter in de hand te houden zijn. Daarom is een goed systeem voor fleet management tegenwoordig essentieel voor elk MKB-bedrijf.

Webfleet Solutions heeft in dat opzicht veel te bieden. Het is dan natuurlijk wel eerst belangrijk om te zien wat dit voor u allemaal kan opleveren. Er is namelijk op veel manieren voordeel uit te halen. Denk dan in de eerste plaats aan de volgende zaken:

1 Altijd het overzicht bewaren

Met een GPS volgsysteem is altijd veel overzicht te creëren. Zo is in de eerste plaats altijd duidelijk welk voertuig zich op welke plaats begeeft op elk moment. Dit maakt het nemen van de juiste beslissingen een stuk gemakkelijker. Wie is de juiste werknemer voor de taak op dat moment? Dat is in de eerste plaats natuurlijk de medewerker die in de buurt is. Met deze systemen is altijd duidelijk wie dat is. Dit maakt het allemaal een flink stuk gemakkelijker te organiseren binnen een onderneming.

2 Besparen op de kosten

Ook de kostenvoordelen mogen niet onderschat worden. Door altijd de gemakkelijkste, kortste en zuinigste route te kunnen kiezen, is flink minder brandstof nodig. In veel bedrijven vormt brandstof een grote kostenpost. Die kan dus een flink stuk lager voor u uitvallen. Daarmee is dus meer winst te boeken. Of het is door te rekenen aan de klanten, wat een concurrentievoordeel biedt en dus ook meer omzet kan genereren op de langere termijn. Dit is allemaal mogelijk dankzij meer inzicht in de beste manier van rijden.

3 Beter omgaan met de voertuigen

Een volgsysteem biedt zoals gezegd allerlei informatie. Die inzichten kunnen ook op andere gebieden tot verbeteringen leiden. Zo weet u als werkgever bijvoorbeeld beter hoe de medewerkers zich op de weg gedragen. Dit kan betekenen dat er gemakkelijker is te zorgen dat er wat beter en netter wordt gereden. Dit levert ook allerlei besparingen op. Zo is de kans op ongelukken en schades kleiner. Dit zijn allemaal onnodige kosten die niet meer hoeven voor te komen. Veel inzicht kan veel opleveren.

4 Meer grip op de planning

Niet alleen in de auto is er waarde te halen uit een volgsysteem. Ook de planning kan hier veel voordeel van hebben. Zo is er veel meer werk te verzetten dankzij de betere beschikbaarheid van allerlei informatie. Dit kan bijvoorbeeld ook worden gebruikt om meer te doen met minder mensen. Ook kan het worden gebruikt om schaalvergroting te verzorgen. Er kunnen veel meer werkzaamheden worden gedaan in dezelfde tijd met dank aan de aanwezigheid van de systemen. Het is slim om hierop in te spelen.

TIP! Gebruik jij nog geen tankpas? Met een tankpas kan je gemakkelijk je BTW terug vragen via 1 factuur.

Zakelijke autoverzekering
Uitgebreide dekking, een uitstekende service en extra exclusieve collectieve korting via De Zaak. Benieuwd hoeveel jij kan besparen?
Nationale-Nederlanden
Meer pensioen nieuws?
Wat moet je als werkgever weten over de nieuwe pensioenregels? Lees het direct op het nieuwe kennisplatform vol verhalen van experts, pensioenfeiten en handige tips & tricks.
Lees ook…
Je komt handen te kort en denkt erover om iemand aan te nemen. Hoe zoek je een geschikte kandidaat, waar moet je op letten bij het opstellen van een…
Faillissement is het schrikbeeld van iedere ondernemer. Je zakelijke droom gaat in rook op, inclusief je geïnvesteerde geld, tijd, denkkracht en…
Werknemers hebben in een aantal gevallen recht op betaald verlof, zonder daarvoor vakantiedagen op te moeten nemen. Bijvoorbeeld voor een trouwerij in…