Goede grip op de vloot houden is de manier waarop de kosten beter in de hand te houden zijn. Daarom is een goed systeem voor fleet management tegenwoordig essentieel voor elk MKB-bedrijf.

Webfleet Solutions heeft in dat opzicht veel te bieden. Het is dan natuurlijk wel eerst belangrijk om te zien wat dit voor u allemaal kan opleveren. Er is namelijk op veel manieren voordeel uit te halen. Denk dan in de eerste plaats aan de volgende zaken:

1 Altijd het overzicht bewaren

Met een GPS volgsysteem is altijd veel overzicht te creëren. Zo is in de eerste plaats altijd duidelijk welk voertuig zich op welke plaats begeeft op elk moment. Dit maakt het nemen van de juiste beslissingen een stuk gemakkelijker. Wie is de juiste werknemer voor de taak op dat moment? Dat is in de eerste plaats natuurlijk de medewerker die in de buurt is. Met deze systemen is altijd duidelijk wie dat is. Dit maakt het allemaal een flink stuk gemakkelijker te organiseren binnen een onderneming.

2 Besparen op de kosten

Ook de kostenvoordelen mogen niet onderschat worden. Door altijd de gemakkelijkste, kortste en zuinigste route te kunnen kiezen, is flink minder brandstof nodig. In veel bedrijven vormt brandstof een grote kostenpost. Die kan dus een flink stuk lager voor u uitvallen. Daarmee is dus meer winst te boeken. Of het is door te rekenen aan de klanten, wat een concurrentievoordeel biedt en dus ook meer omzet kan genereren op de langere termijn. Dit is allemaal mogelijk dankzij meer inzicht in de beste manier van rijden.

3 Beter omgaan met de voertuigen

Een volgsysteem biedt zoals gezegd allerlei informatie. Die inzichten kunnen ook op andere gebieden tot verbeteringen leiden. Zo weet u als werkgever bijvoorbeeld beter hoe de medewerkers zich op de weg gedragen. Dit kan betekenen dat er gemakkelijker is te zorgen dat er wat beter en netter wordt gereden. Dit levert ook allerlei besparingen op. Zo is de kans op ongelukken en schades kleiner. Dit zijn allemaal onnodige kosten die niet meer hoeven voor te komen. Veel inzicht kan veel opleveren.

4 Meer grip op de planning

Niet alleen in de auto is er waarde te halen uit een volgsysteem. Ook de planning kan hier veel voordeel van hebben. Zo is er veel meer werk te verzetten dankzij de betere beschikbaarheid van allerlei informatie. Dit kan bijvoorbeeld ook worden gebruikt om meer te doen met minder mensen. Ook kan het worden gebruikt om schaalvergroting te verzorgen. Er kunnen veel meer werkzaamheden worden gedaan in dezelfde tijd met dank aan de aanwezigheid van de systemen. Het is slim om hierop in te spelen.

TIP! Gebruik jij nog geen tankpas? Met een tankpas kan je gemakkelijk je BTW terug vragen via 1 factuur.

15% korting op een Acer Chromebook
De ChromeOS devices van Acer zijn de veiligste oplossing op werkgebied. Profiteer nu via De Zaak met de kortingscode DEZAAK15 van 15% korting op je nieuwe Acer Chromebook.
Tip: Werknemers door laten werken na hun pensioen
Met deze krappe arbeidsmarkt wil je jouw ervaren werknemer misschien door laten werken na zijn pensioen. Dan kan via de de populaire Doorwerkregeling. Dit en meer op Ideale later.
Lees ook…
i.s.m.
We hebben te maken met een krappe arbeidsmarkt, waardoor de jacht op het vinden van goed personeel of het juiste talent, een grote uitdaging is. Een…
Een auto van de zaak is voor veel werknemers een gewilde secundaire arbeidsvoorwaarde. Maar voor werkgevers kan het een kostenpost zijn met extra…
Pauzes zijn belangrijk. Even ontspannen om daarna weer goed effectief aan de slag te gaan gaan. Maar wanneer werknemers een pauze hebben en totaal niet…