Bij vertrek moest deze medewerkster alle gegevens en spullen teruggeven. Dit heeft zij gedaan, behalve het wachtwoord van de bedrijfspagina van Facebook. Zij was de enige beheerder en niemand anders heeft deze gegevens.

Deze vraag werd aan de adviseurs van De Zaak Advies voorgelegd
“Ik heb een medewerkster ontslagen, zij zou bij vertrek alle gegevens en spullen teruggeven. Het wachtwoord van de bedrijfspagina van Facebook wil zij niet geven. Zij was de enige beheerder en niemand anders heeft deze gegevens, ik heb dus een nieuwe bedrijfspagina aan moeten maken. Nu zijn mijn klanten verward door het bestaan van beide pagina’s, met andere informatie erop. Wat kan ik doen om het wachtwoord terug te krijgen?”

Antwoord van Harry Chün, adviseur bij De Zaak Advies
Je kunt deze medewerkster een aangetekende brief sturen waarin je per omgaande eist dat ze de gegevens te verstrekt en je anders juridische stappen zult nemen. Dit laatste kan zich uiten in een brief van een advocaat met de waarschuwing dat ze gedagvaard zal worden waarbij ze een schadeclaim kan verwachten.”  

Leden van de De Zaak kunnen met al hun vragen bij onze adviseurs terecht. Onbeperkt.

Stuur een mail naar: [email protected]!

Nog geen lid? Lees hier wat de voordelen zijn »

 

 

Help de slachtoffers en doneer
Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Gratis e-magazine: Elektrische mobiliteit
Waarom is elektrificering van je wagenpark belangrijk? Waar begin je mee als je je medewerkers (en klanten) hierin wilt faciliteren? En wat zijn de ervaringen van elektrische rijders tot nu toe?