Bij vertrek moest deze medewerkster alle gegevens en spullen teruggeven. Dit heeft zij gedaan, behalve het wachtwoord van de bedrijfspagina van Facebook. Zij was de enige beheerder en niemand anders heeft deze gegevens.

Deze vraag werd aan de adviseurs van De Zaak Advies voorgelegd
“Ik heb een medewerkster ontslagen, zij zou bij vertrek alle gegevens en spullen teruggeven. Het wachtwoord van de bedrijfspagina van Facebook wil zij niet geven. Zij was de enige beheerder en niemand anders heeft deze gegevens, ik heb dus een nieuwe bedrijfspagina aan moeten maken. Nu zijn mijn klanten verward door het bestaan van beide pagina’s, met andere informatie erop. Wat kan ik doen om het wachtwoord terug te krijgen?”

Antwoord van Harry Chün, adviseur bij De Zaak Advies
Je kunt deze medewerkster een aangetekende brief sturen waarin je per omgaande eist dat ze de gegevens te verstrekt en je anders juridische stappen zult nemen. Dit laatste kan zich uiten in een brief van een advocaat met de waarschuwing dat ze gedagvaard zal worden waarbij ze een schadeclaim kan verwachten.”  

Leden van de De Zaak kunnen met al hun vragen bij onze adviseurs terecht. Onbeperkt.

Stuur een mail naar: [email protected]!

Nog geen lid? Lees hier wat de voordelen zijn »

Ontvang kortingscode tankpas
Weg met alle reisbonnetjes en ingewikkelde btw-terugvorderingen. Met een zakelijke tankpas ontvang je één overzichtelijke factuur met alle gemaakte kosten. Probeer via De Zaak 3 maanden gratis uit!
Lees hier ons Privacy statement
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Voor welke auto ga jij?
Het brede aanbod van Mercedes-Benz is standaard rijk uitgerust en sluit naadloos aan bij de behoeften van de zakelijke rijder. En dat tegen een zeer aantrekkelijke prijs én netto bijtelling.
Lees ook…
Minimaliseer werkgeversrisico’s, Minder personeelsadministratie, Maximaliseer je flexibiliteit en geen risico bij ziekteverzuim. Lees…
Je werknemer heeft fantastisch nieuws: ze is zwanger. Als werkgever wil je natuurlijk dat zij op een fijne manier van deze bijzondere tijd kan…
Het is zo makkelijk als je even wat extra handjes nodig hebt: een flexibele kracht inhuren via het uitzendbureau. Maar de arbeidspositie van…