"Hans de Boer zoekt vrouw"
368 duizend Nederlandse vrouwen zijn ondernemer en 4 op de 100 vrouwen hebben een managementfunctie. Veel te weinig, vinden vrouwen én mannen uit de top. Een door minister Jet Bussemaker en VNO-NCW-voorman Hans de Boer bedachte database vol getalenteerde dames moet uitkomst bieden. Tijdens de Week van de Ondernemer in Utrecht lichtten ze hun plannen toe.

“Internationaal gezien wordt een derde van de topposities bekleed door vrouwen, in Nederland is dat nog geen 10 procent,” steekt minister Jet Bussemaker voor een theaterzaal vol ondernemers van wal. Ze ziet daarin een rol voor de overheid. Liefst heeft ze zeker 30 procent vrouwen in de top. “We worden links en rechts ingehaald door andere landen die het beter doen.” Om dat voor elkaar te krijgen heeft de minister onlangs samen met VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer een vrouwendatabase aangelegd. “Groot-Brittanië heeft iets soortgelijks gedaan en daar heeft het effect gehad. Het vrouwenpercentage in de top is er inmiddels 21 procent,” beargumenteert Bussemaker. Ze vindt het ‘irritant’ dat het bedrijfsleven zegt geen vrouwen te kunnen vinden terwijl vrouwen klagen dat ze niet gevraagd worden.

Ook Hans de Boer ziet een vrouwelijke draai aan de nu vrij mannelijke top wel zitten en zet zich daar graag voor in. “Ik heb mijn kennissen uit het Old Boys Network per brief verzocht in te zetten op meer vrouwen. Ze moeten de luiken openzetten en een frisse wind door hun bedrijf laten waaien.” Minister Bussemaker: “Volgens mij wordt dit wel een wel heel succesvolle aflevering van Hans de Boer zoekt Vrouw.”

Tegengeluid
Bussemaker en De Boer zijn maar wát enthousiast over de database, maar een tegengeluid op het jubelverhaal is er ook. Carien van der Laan (oprichter van executive searchbureau Van der Laan & Company) en Monique de Vos (oprichter van Chasse Executive Search) benoemen in het Financieele Dagblad het manco van deze manier van vrouwen werven. “Slimme, getalenteerde vrouwen passen niet op iedere topfunctie.” Een simpel namenlijstje volstaat niet, vinden de schrijvers. Ook niet sjiek volgens de twee: het feit dat de database wordt beheerd door een private headhunter die daar de vruchten van plukt. Verder zijn ze van mening dat de lijst niet makkelijk toegankelijk is voor andere wervingsbureaus.

De database raadplegen om talentvolle werknemers te selecteren kan inderdaad niet zomaar. Alleen de commissarissen van de tweehonderd grootste bedrijven in Nederland kunnen in deze vijver vissen. Overigens komen topvrouwen er ook niet zomaar in. Ze moeten aangedragen worden door commissarissen of – als ze zich zelf aanmelden – een strenge screening doorlopen.

Jij als ondernemer kunt wel op een andere manier bijdragen aan meer vrouwen in het bedrijfsleven. Als vrouwelijk ondernemer voor schoolklassen vertellen over je bedrijf bijvoorbeeld, of andere vrouwen met een onderneming coachen om hogerop te komen. En natuurlijk: zelf vrouwen op topfuncties zetten.

Dat doet bijvoorbeeld Arjanneke Teeuw van het succesvolle ‘gezonde sap-merk’ Healthy People. Haar salesmanager, kwaliteitsmanager en financieel manager zijn vrouwelijk. “De verbinding tussen hoofd en hart: daar zijn vrouwen over het algemeen sterker in dan mannen. Daarom kies ik graag voor vrouwen. Maar,” haast ze zich te zeggen. “Een gezonde combinatie van mannen en vrouwen. Dat werkt volgens mij het beste.”

Zakelijke financiering
Geen papierwinkel of businessplannen. Regel je zakelijke financiering nu volledig online en zonder gedoe.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Ontvang kortingscode gratis tankpas
Weg met alle reisbonnetjes en ingewikkelde btw-terugvorderingen. Met een zakelijke tankpas ontvang je één overzichtelijke factuur met alle gemaakte kosten. Probeer gratis uit!
Lees hier ons Privacy statement